Enviat per: SRC | 24 Novembre, 2013

Excursió a les Fogueroses i al Til·ler


colla al montcauAvui hem fet una excursió una mica diferent de la inicialment prevista per dos motius, la primera perquè no ens acompanyava el nostre guia i segon perquè el Pere estava una mica lesionat i hem mirat d’adaptar la sortida a les seves característiques.ruta a les fogueroses

Hem deixat els cotxes a l’aparcament de la Mata i hem pujat per l’antic camí del Montcau que s’agafa pel costat de la dreta de la caseta del Coll d’Estenalles i que puja per la carena passant per l’avenc del Montcau on hem fet una primera parada. cami de coll d'eresMés endavant el camí enllaça amb la pista que porta fins a Coll d’Eres. Hem seguit per el camí de la carena del Pagès que va en direcció a la Mola i desprès d’unes pujades i de deixar a la dreta uns senyals del Parc hem agafat un trencall ben marcat a la nostra esquerra. Sabreu que el trencall és el correcte si veieu uns metres més endavant i a la dreta una piràmide de pedres que serveix de senyal. esmorzar miradorEl camí no es perdedor i ens ha portat a un mirador molt bonic on hem fet la parada per esmorzar, tot gaudint de la vista del Canigó i el Puigmal nevats. vista puigmalDavant nostre RocaMur, el Marquet de la Roca i la serra de Finestrelles.

Un cop tips cal retornar enrere uns metres endinsant-se en el bosc del darrera i cercar un corriol a la nostra esquerra que baixa per un bosc força feréstec d’alzines i boixos. El camí més endavant es marca una mica més i arriba a un punt on trobarem uns padrons que marquen un camí a l’esquerra que baixa, tot girant com si tornéssim enrere. roca encavalcada1Aquest camí ens portarà ben aviat fins a la Roca Encavalcada on gaudirem d’un dels espectacles més curiosos del Parc. Just a la nostra esquerra hem agafat un caminet que ens a portat fins al mirador de les agulles de les Fogueroses.agulles fogueroses2En aquest punt hem perdut al Sebastià, tot i que més endavant hem tingut la sort de retrobar-lo sà i estalvi.

Desprès hem desfet el camí fins als padrons d’abans i hem seguit el camí ara a la nostra esquerra per una zona força boscosa. Aviat arribarem a un trencall que haurem d’agafar a la nostra esquerra i que ens porta als fogueroses2miradors de les Fogueroses. Primer trobarem un camí a l’esquerra que baixa per la canal de l’Escaleta. Nosaltres hem seguit pel corriol que porta fins a dos miradors. El segon té dues opcions, ja que permet gaudir del mirador de llevant on podrem veure just sota nostre un til.ler de les foguerosestil·ler dels més grans que hi ha al massís (amb més de 15 m d’alçària) i en el mirador de ponent una vista espectacular de les Fogueroses, que us recordaran en part les obres d’en Gaudi. Desprès hem tornet al trencall anterior i ara l’hem seguit a mà esquerra una bona estona fins que de nou trobem un trencall oriol i l'arbreon prendrem un camí a la dreta que puja pel mig d’un bonic bosc d’alzines, on l’Oriol s’ha enamorat d’un tronc d’arbre que ha decidit carretejar amb l’aguda del Pepe fins a la carena del Pagès, que és on ens ha portat el camí.carena del pagès Llavors hem agafat la pista en direcció  a la nostra dreta i desprès de passar per sota del Roure del Palau hem retornat a Coll d’Eres tot desfent el camí fins on havíem deixat els cotxes. Un total de 6 quilometres d’excursió fàcil apte per a tothom.

avenc del montcau rocamur roca encavalcada2 fogueroses3 agulles fogueroses1  els emprius


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: