Enviat per: SRC | 10 Juliol, 2015

Premi Rotary Terrassa en la Terrassa Literària de l’Ateneu


cartell terrassa literariaL’any 1890 l’Ateneu Terrassenc va organitzar un gran certamen literari que era el primer que s’organitzava a Terrassa i que tenir una gran nomenada a tot Catalunya i que va comptar en la seva presidència amb l’insigne Àngel Guimerà. El premi “flor natural” va ser per Apel·les Mestres i el lliurament dels premis a les 18 categories es va realitzar al Teatre Principal.

Aquest any, i en commemoració al 125è aniversari d’aquest fet, l’Ateneu Terrassenc ha presentat una convocatòria anomenada “ Terrassa Literària” i que aplega 7 categories diferents. A més de la “Flor Natural” a la millor composició en vers, s’inclou el premi Ateneu Terrassenc a una obra sobre Ferrer i Guàrdia, al de l’Ajuntament de Terrassa sobre la mateixa ciutat, el d’Amics de les Arts sobre les bienals de pintura de Terrassa, el de la Fundació Mina  a l’aigua i l’entorn natural, el de l’Institut Industrial al modernisme d’avui fruit del mecenatge industrial d’ahir i el del Rotary Club de Terrassa al millor treball de narrativa juvenil sobre “El Petit Príncep”.cartell terrassa literaria bases

Els treballs poden presentar-se fins el 20 d’octubre de 2015 i el lliurament del premis (cap d’ells és econòmic) es farà probablement el 22 ja que es vol fer coincidir amb la data del decés de Soler i Palet que va ser el secretari del certamen del 1890.

Rotary Club de Terrassa sempre atent a ajudar a la cultura terrassenca vol destacar també que s’ha triat el Premi a la Narrativa Juvenil sobre “El Petit Príncep” per els valors d’aquesta obra universal i perquè el Rotary va ser precisament l’impulsor del Monument al Petit Príncep (obra de Jan Baca) que hi ha a la nostra ciutat.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: