Enviat per: SRC | 4 febrer, 2019

El Rotary Terrassa dona 2.540 € per accions solidares de l’Associació ACAU


El Rotary Terrassa ha convidat a les representants de l’ACAU, la Mercè Burguès, vocal de Cooperació Internacional i la Maria Rosa Sanz, Vicepresidenta i responsable de la gestió i coordinació de projectes per poder lliurar-los les ajudes solidaries aconseguides en dos dels seus darrers actes: la venda d’entrades del Concert de Nadal i la Recapta Solidària del Sopar de Nadal.

A l’hora dels cafès s’ha fet una presentació de La Mercè Burguès i La Maria Rosa Sanz de l’ACAU, tot destacant que l’objectiu d’ACAU és oferir ajuda per a millorar les condicions de vida de persones que al nostre país, o en països en vies de desenvolupament, estan patint situacions de pobresa, que precisen una resposta solidària que segons ells mateixos indiquen: “no podem eludir”.

A continuació han iniciat la seva presentació indicant que l’Associació Coordinadora d’Ajuda Unida (ACAU) és una ONG amb seu a Terrassa, sense afany de lucre, constituïda l’any 1997 i declarada Entitat d’Utilitat Pública, per la Generalitat al Febrer del 2008.

Fan menció que l’ACAU porta 22 anys com ha entitat a Terrassa i que si be inicialment eren un grup d’amics amb la voluntat d’ajudar a persones desfavorides, amb el temps han passat dels 6 voluntaris inicials als més de 60 que actualment tenen.

Inicialment distribuïen aliments a Terrassa i a Santa Coloma de Gramenet i no va ser fins el 2000 que van incorporar l’ajuda internacional a Burquina Faso.

Els seus grans grups de serveis són: l’atenció a necessitats bàsiques (aliments, roba, higiene, farmàcia, ajuts econòmics, joguines, …), el programa d’inserció socio-laboral (cursos, reforç, alfabetització, borsa de treball, atenció gent gran, serveis domèstics), l’habitatge compartit (mares amb infants o dones soles), i les activitats de difusió i captació de fons (fires, concerts, exposicions, xerrades).

Menció apart es mereix la seva cooperació internacional a Burquina Faso, que és un dels 10 països més pobres del món, amb una esperança de vida que no arriba als 50 anys i on només el 46% dels infants estan escolaritzats.

En aquests 19 anys han construït 3 orfenats, 20 pous, 3 dipòsits elevats, 2 centres de salut, 21 centres escolars, 1 granja d’animals a més de promoure l’apadrinament d’infants i l’enviament de roba, llet infantil o joguets. Pel 2019 el seu projecte és fer un taller per cosir + guarderia dirigit a dones abandonades. També volen fer un espai per tallers d’artesania + uns serveis i una aula de formació.

Indiquem que finalitzada la presentació s´ha obert debat entre els assistents i a continuació el secretari del club ha llegit l’acta on s’informa de l’ajuda recaptada per l’ACAU tot indicant que: En nom de la Junta i en representació de tots els socis que conformen el Rotary club de Terrassa ens complau informar que ajuntada la quantitat recollida en el Concert Solidari de Nadal realitzat a Sant Pere amb la recapta solidaria que es va fer en el Sopar de Nadal, la quantitat resultant total va ser de 2.540,00 €.

I que és voluntat del Club que el taló corresponent sigui lliurat als representants de l’associació Coordinadora d’Ajuda Unida (ACAU) amb la voluntat que en facin un ús responsable i solidari dins la nostra ciutat.

El punt final de l’acte protocol·lari ha estat el lliurament del taló amb l’import total de 2.540,00 € als representants de l’ACAU, per part del president del Rotary Club de Terrassa, Sr. Domènec Ferràn.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: