Concert 25 aniversari

Llista d’activitats en el nostre 25è aniversari:

25 anys del Rotary Terrassa:

Durant el Curs 2017-18 es va celebrar el 25è aniversari de la primera reunió de persones a l’entorn de la idea de crear el Rotary Club de Terrassa (1992), si bé la constitució oficial del nostre Club Rotary a Terrassa va ser fins un any desprès, el 1993. Des del nostre Club procurem ajudar als qui més o necessiten amb accions de solidaritat o de recolzament, alhora que promovem els aspectes culturals de la nostra ciutat i fomentem l’amistat entre els seus membres.

Rotary és una organització internacional de voluntaris integrada per empresaris i professionals que ofereix serveis humanitaris, promou la pràctica d’elevades normes d’ètica en totes les ocupacions, i el seu principal objectiu és donar servei especialment en les comunitats on està operatiu i a tot el món. Els Rotaris tenen la missió de promoure la bona voluntat i la pau; són homes i dones que fan serveis voluntaris per augmentar la qualitat de vida dels seus consemblants, aportant el seu temps, coneixements, experiències i recursos per millorar la condició humana.

El Rotary Club de Terrassa va celebrar el seu 25è Aniversari amb un sopar al Ristol de Viladecavalls:

El dia 17 de juliol el Rotary Club de Terrassa va celebrar els seus primers 25 anys de servei a la ciutat i als qui més ho necessiten.

Amb un dinar a la masia Egara el Rotary es va fundar i amb un sopar al Ristol de Viladecavalls s’ha commemorat el seu 25 aniversari.

L’acte va comptar amb la presencia de socis i ex-socis de l’entitat a més del governador del districte 2202 de Rotary Espanya, el Sr. Eduardo Cuello i la Delegada Sra. Montse Moral.

En el decurs de la vetllada  es va visualitzar un vídeo del primer sopar realitzat a la Masia Egara fa 25 anys i es va lliurat als assistents un recull fotogràfic del curs i una caricatura personal realitzada per l’artista terrassenc Don Edi.  Obsequis de Neules.com i una rosa de la Fupar van completar els detalls pels assistents.

Un cop finalitzat el sopar el president sortint, en Sr. Josep Munné, va fer el seu discurs de cloenda, que podeu llegir aquí: Discurs pep munne fi de curs

El president sortint va voler agrair al Baltasar Pineda (sortida 4×4), Àngel Morillas (curs d’art) Jordi Figueras (concert de Nadal), Ramon Guinjoan (dedicació al club) i Santi Rius (excursions) la seva dedicació en aquestes activitats realitzades durant el curs 2017-18.

També es va procedir a la imposició del pin rotari als dos nous socis del Club: a la Mariona Vigués i al Ramon Comellas, mentre l’acte era conduit per la macera del club, la Mireia Serra.

En aquest punt es va fer l’acte de canvi de banda presidencial entre el president sortint i el nou.

A continuació el nou president pel curs 2018-19, el Sr. Domènec Ferran, va fer el seu discurs de benvinguda, que podeu llegir aquí: Discurs inici presidencia Domenec Ferran

Igualment es va presentar als nous membres de la Junta directiva pel curs 2018-19 i es va nomenar la nova presidenta electe pel curs 2019-20, la Carme Espí.

Els parlaments van ser tancats pel governador Sr. Eduardo Cuello que va “felicitar al club pel seu aniversari tot constatant que el nostre es pot considerar un model de club amb plena activitat i amb una base d’actuacions solidaries, socials i culturals que el fan molt ric en la seva diversitat”.

A la finalització el Ramon Guinjoan amb l’ajuda del Antonio Bellido van preparar un cremat mentre es gaudia de l’actuació de la cantant de jazz terrassenca Maria Betriu i, per acabar, es va demanar al Joan Castelló la seva ajuda per poder cantar tots plegats l’havanera “el meu avi”, amb la que va finalitzar la vetllada.

El Rotary Terrassa ha estat durant aquest anys una entitat al servei dels qui més ho necessiten i ha fomentat entre els seus socis vincles d’amistat que han ajudat a enfortir l’entitat i fer que s’hagin pogut acomplir aquests primers 25 anys amb més força que mai.

Volem agrair a tots els socis que durant aquests 25 anys han passat per el Club per la seva tasca i per el seu recolzament i també volem agrair a totes les entitats, institucions, mitjans de comunicació i ciutadania en general que sempre que tenim l’ocasió de col·laborar amb ells ho facin amb els braços oberts vers la nostra entitat. Seguirem treballant junts per fer de la nostra ciutat una societat més justa, més solidaria i més culta.

Recull de fotografies de l’acte:

                  

El Rotary Club de Terrassa va celebrar el seu 25è Aniversari amb un concert solidari de l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48:

L’OCT48 originada l’any 1987 es va fundar en la seva forma i filosofia actuals l’any 2000. En la seva recerca de literatura per a orquestra de cordes, l´OCT48 ha realitzat primeres audicions a Catalunya de nombroses obres per a aquesta formació i també a nivell europeu, així com estrenes d´obres d´autors catalans com F.Cruixent, J.LL.Guzmán, A.Cazurra i primers enregistraments d´obres de R.Lamote de Grignon, J.Manén i M.Oltra, impulsant així la seva voluntat de difusió, recerca i globalització musical.

Informació bàsica:

Concert 25è Aniversari del Rotary Club de Terrassa
Dia: 18 de febrer – diumenge
Hora: 18:00 h.
Títol del concert: Venim del nord, venim del sud
Lloc: Auditori Municipal de Terrassa (Passeig Ernest Lluch, 1)
Preu: gratuït pels convidats (seients numerats)

Concert Solidari:

Els assistents van poder dipositar la quantitat que van desitjar en uns sobres tancats i els diners recaptats es van destinar a l’Associació Vicente Ferrer.

Concert: Venim del Nord, venim del Sud …

“Venim del Nord, venim del Sud, de terra endins, de mar enllà…” diu la lletra d’una cançó que ha restat en la ment de moltes persones… i si en fem una lectura molt àmplia veiem que la humanitat realment està a tots els indrets, i amb ella la necessitat humana de l’expressió com a comunicació i exteriorització de sentiments i sensacions.

Una expressió que sempre recull l’olor i el color de cada espai, de cada cultura, amb un rerefons igual per a tothom: l’expressió de sentiments, de sensacions, d’emocions… i potser és aquesta una de les grans riqueses i ensenyances de la humanitat.

El programa està basat en aquest concepte: música escrita per a orquestra de corda per part de compositors d’arreu i basada en melodies populars de diferents indrets del planeta que ens acull, una música rica i fresca en melodies, ritmes i evidentment colors que ens portaran a deixar viatjar la nostra imaginació i, esperem que també, els nostres sentits.

Un viatge sonor per l’esperit nòrdic, la tradició musical del Caucas o la dels grans viatgers romanesos passant per sons africans, xinesos o de tradició llatinoamericana. Totes aquestes músiques han estat escrites per a cordes, jugant clarament amb unes possibilitats sonores molt properes a cada olor de terra, per part d’autors com el noruec Eduard Grieg, el xinès Zhou Long, el nigerià Fella Sowande, el georgià Sulkham Tintsadze, l’hongarès Béla Bartók i el costa-riqueny Vinicio Meza.

Un programa on la música ens mostra quelcom que ens uneix: la necessitat humana de l’expressió, un valor fermament defensat per els principis rotaris d’arreu del món, una organització que com diu el títol d’aquest concert també ve del nord, del sud, de terra endins i de mar enllà ja que és present en tots els racons dels 5 continents.

S. Tsintsadze (1925-1991)
 – Miniatures per a cordes
F. Sowande (1905-1987)
– African Suite
E. Grieg (1843-1907)
– Dues melodies nòrdiques op. 63
Z. Long (1953 – )
– Chinese Folk Songs
V. Meza ( ? – )
– Suite latinoamericana
B. Bartok (1881-1945)
– Danses romaneses
Èxit en el Concert Solidari:

El diumenge 18 de febrer a les18:00 hores es va realitzar el Concert del 25è aniversari del Rotary Club de Terrassa a l’Auditori de Terrassa amb el títol “venim del nord, venim del Sud” i interpretat per l’OCT48.

Un auditori ple, del qual 150 persones van ser convidades pel Rotary Club de Terrassa, es van emocionar amb la interpretació del concert “Venim del nord, Venim del sud” magníficament interpretat per l’Orquestra de Cambra Terrassa48 dirigida per en Quim Termens.

Venim del Nord, venim del Sud, de terra endins, de mar enllà…” diu la lletra d’una cançó que ha restat en la ment de moltes persones… i si en fem una lectura molt àmplia veiem que la humanitat realment està a tots els indrets, i amb ella la necessitat humana de l’expressió com a comunicació i exteriorització de sentiments i sensacions.

Un viatge sonor per l’esperit nòrdic, la tradició musical del Caucas o la dels grans viatgers romanesos passant per sons africans, xinesos o de tradició llatinoamericana amb un repàs d’autors com el noruec Eduard Grieg, el xinès Zhou Long, el nigerià Fella Sowande, el georgià Sulkham Tintsadze, l’hongarès Béla Bartók i el costa-riqueny Vinicio Meza.

Un programa on la música ens ha mostrat quelcom que ens uneix: la necessitat humana de l’expressió, un valor fermament defensat per els principis rotaris d’arreu del món, una organització que com diu el títol d’aquest concert també ve del nord, del sud, de terra endins i de mar enllà ja que és present en tots els racons dels 5 continents.

Com és habitual en tots els actes del Rotary Terrassa s’ha aprofitat el concert per fer una recapta solidaria dedicada a la zona d’Anantapur a l’Índia, on fa poc que vàrem inaugurar una escola conjuntament amb la Fundació Vicenç Ferrer. Tot i que manquen recollir les aportacions de la fila zero ja podem afirmar que s’han recollit més de 1.000 €.

Al finalitzar el concert, que ha comptat amb la presència dels regidors: Xavier Garcia, Regidor de Relacions Institucionals, Observatori Econòmic i Social, Premsa, Imatge i Comunicació i Miquel Samper, s’ha obsequiat a tots els assistents amb un berenar amb galetes i vi bo.

En el discurs del president del Rotary Terrassa, Josep Munné, ha dit que “el títol d’aquest concert és molt adient, doncs també nosaltres som a tot arreu. El Rotary Club és una organització internacional que agrupa mes de 1.200.000 socis arreu del món. El seus membres treballem cada dia per un món mes just, solidari i equitatiu. Independentment de creences polítiques, religioses o culturals el nostre focus objectiu és el benestar de les persones i el seu desenvolupament”.

   

A %d bloguers els agrada això: