Concert 25 aniversari

(activitat ja realitzada – properament informarem de nous actes sobre el nostre 25è aniversari)

25 anys del Rotary Terrassa:

Durant el Curs 2017-18 celebrem el 25è aniversari de la primera reunió de persones a l’entorn de la idea de crear el Rotary Club de Terrassa (1992), si bé la constitució oficial del nostre Club Rotary a Terrassa va ser fins un any desprès, el 1993. Des del nostre Club procurem ajudar als qui més o necessiten amb accions de solidaritat o de recolzament, alhora que promovem els aspectes culturals de la nostra ciutat i fomentem l’amistat entre els seus membres.

Rotary és una organització internacional de voluntaris integrada per empresaris i professionals que ofereix serveis humanitaris, promou la pràctica d’elevades normes d’ètica en totes les ocupacions, i el seu principal objectiu és donar servei especialment en les comunitats on està operatiu i a tot el món. Els Rotaris tenen la missió de promoure la bona voluntat i la pau; són homes i dones que fan serveis voluntaris per augmentar la qualitat de vida dels seus consemblants, aportant el seu temps, coneixements, experiències i recursos per millorar la condició humana.

El Rotary Club de Terrassa celebra el seu 25è Aniversari amb un concert solidari de l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48:

L’OCT48 originada l’any 1987 es va fundar en la seva forma i filosofia actuals l’any 2000. En la seva recerca de literatura per a orquestra de cordes, l´OCT48 ha realitzat primeres audicions a Catalunya de nombroses obres per a aquesta formació i també a nivell europeu, així com estrenes d´obres d´autors catalans com F.Cruixent, J.LL.Guzmán, A.Cazurra i primers enregistraments d´obres de R.Lamote de Grignon, J.Manén i M.Oltra, impulsant així la seva voluntat de difusió, recerca i globalització musical.

Informació bàsica:

Concert 25è Aniversari del Rotary Club de Terrassa
Dia: 18 de febrer – diumenge
Hora: 18:00 h.
Títol del concert: Venim del nord, venim del sud
Lloc: Auditori Municipal de Terrassa (Passeig Ernest Lluch, 1)
Preu: gratuit pels convidats (seients numerats)

Concert Solidari:

Els assistents podràn dipositar la quantitat que desitgin en uns sobres tancats i els diners recaptats es destinarà a l’Associació Vicente Ferrer.

Com sol.licitar anticipadament les entrades?

– Per mail a rotaryterrassa@gmail.com

Concert: Venim del Nord, venim del Sud …

“Venim del Nord, venim del Sud, de terra endins, de mar enllà…” diu la lletra d’una cançó que ha restat en la ment de moltes persones… i si en fem una lectura molt àmplia veiem que la humanitat realment està a tots els indrets, i amb ella la necessitat humana de l’expressió com a comunicació i exteriorització de sentiments i sensacions.

Una expressió que sempre recull l’olor i el color de cada espai, de cada cultura, amb un rerefons igual per a tothom: l’expressió de sentiments, de sensacions, d’emocions… i potser és aquesta una de les grans riqueses i ensenyances de la humanitat.

El programa que us presentem està basat en aquest concepte: música escrita per a orquestra de corda per part de compositors d’arreu i basada en melodies populars de diferents indrets del planeta que ens acull, una música rica i fresca en melodies, ritmes i evidentment colors que ens portaran a deixar viatjar la nostra imaginació i, esperem que també, els nostres sentits.

Un viatge sonor per l’esperit nòrdic, la tradició musical del Caucas o la dels grans viatgers romanesos passant per sons africans, xinesos o de tradició llatinoamericana. Totes aquestes músiques han estat escrites per a cordes, jugant clarament amb unes possibilitats sonores molt properes a cada olor de terra, per part d’autors com el noruec Eduard Grieg, el xinès Zhou Long, el nigerià Fella Sowande, el georgià Sulkham Tintsadze, l’hongarès Béla Bartók i el costa-riqueny Vinicio Meza.

Un programa on la música ens mostra quelcom que ens uneix: la necessitat humana de l’expressió, un valor fermament defensat per els principis rotaris d’arreu del món, una organització que com diu el títol d’aquest concert també ve del nord, del sud, de terra endins i de mar enllà ja que és present en tots els racons dels 5 continents.

S. Tsintsadze (1925-1991)
 – Miniatures per a cordes
F. Sowande (1905-1987)
– African Suite
E. Grieg (1843-1907)
– Dues melodies nòrdiques op. 63
Z. Long (1953 – )
– Chinese Folk Songs
V. Meza ( ? – )
– Suite latinoamericana
B. Bartok (1881-1945)
– Danses romaneses