Polio

Manifest 2020 del Rotary Terrassa contra la Polio

El Rotary Club de Terrassa ha volgut conscienciar del Dia Mundial contra la Polio llegint un manifest en el monument del Rotary que hi ha a la Rambleta del Pare Alegre i ho ha fet a les 12:00 del dissabte 24 d’octubre de 2020.

Conscients de que segueixen havent-hi cassos de poliomielitis al món, hem volgut celebrar que aquest any el continent africà ha quedat lliure d’aquesta malaltia.

ROTARY INTERNACIONAL (amb més de 2.100 milions de dòlars de contribució) és una de les dues entitats privades que més ha fet i està fent – juntament amb la Bill & Melinda Gates Foundation – per aconseguir la seva eradicació a nivell mundial.

L’any 1996 ROTARY INTERNATIONAL va iniciar la campanya per eradicar la polio al món. Des de llavors han estat vacunats 2.500 milions de nens de 122 països.

Un exemple de l’èxit d’aquestes campanyes ha estat el continent africà. L’agost de 2020 la OMS va anunciar oficialment que la regió d’Àfrica està declarada lliure del poliovirus en 47 països d’aquest continent, on s’han evitat 1,8 milions de cassos de paràlisi.

Els reptes de futur són enfortir la immunització rutinària a l’Àfrica per evitar que el poliovirus rebroti i intentar eradicar el poliovirus als dos països que mantenen la circulació de la malaltia, que són AFGANISTAN i PAKISTAN.

Amb aquest objectiu la campanya “END POLIO NOW” continua viva.

I és per això que aquest any el ROTARY CLUB DE TERRASSA ha organitzat aquest acte amb la finalitat de conscienciar a tothom d’aquesta malaltia.

Una representació de 6 persones del Club i amb una representant del Rotaract Vallès ha llegit el manifest sota el lema “END POLIO NOW” – “La solidaritat pot canviar el món – Rotary Club de Terrassa: 100% solidaris”.

La lectura s’ha pogut seguir en directe des del Facebook del club:

http://www.facebook.com/rotaryterrassa

Emissió del Canal Terrassa:

 

Text del Manifest:

MANIFESTEM:

La nostra protesta per l’oblit al que han estat sotmesos 20 milions de persones al món.

Que les persones que patim de poliomielitis no romanem estables indefinidament, com afirma qui no coneix aquesta malaltia.

Que després d’uns anys de la seva aparició s’inicia un lent deteriorament de la salut que fa que augmenti la discapacitat i minvi la qualitat de vida.

Que l’OMS té ja classificada des de gener de 2010 aquesta circumstància anomenada SÍNDROME POSTPOLIOMELITIS amb el codi G14, que estableix l’obligat acompliment dels seus protocols a tots els països membres.

Que existeixen multitud d’estudis de prestigioses institucions mèdiques que avalen sense dubtes l’existència d’aquesta síndrome.

Que, malgrat això, se segueix negant aquesta condició patològica a la majoria de països d’Amèrica Llatina i a alguns països europeus, el que fa que els que la pateixen hagin de fer llargs pelegrinatges per hospitals i consultoris sense trobar resposta ni diagnòstic adient, negant-los l’atenció que necessiten i/o enviant-los a treballar amb risc per la seva salut i integritat física.

Per als sobrevivents de la poliomielitis i per als que pateixen la síndrome postpoliomelitis,

EXIGIM:

L’ erradicació de la poliomielitis.

L’aplicació immediata del codi G14 a tots els països membres de l’OMS en concordança amb la CARTA UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS.

la immediata implementació de programes de capacitació i formació per a metges i personal sanitari per al diagnòstic i tractament d’aquesta síndrome.

La valoració responsable, ètica i veraç de l’estat de discapacitat dels que la pateixen i el pronòstic a futur a efectes laborals.

El respecte a las lleis locals, nacionals i internacionals per la protecció de les persones amb aquesta discapacitat.

“LA POLIO, A MOLTS PAÍSOS, ÉS JA UNA MALALTIA DEL PASSAT. ELS SEUS EFECTES, PERÒ, FORMEN PART DEL PRESENT”

Vídeo del Dia Mundial contra la Polio:

Respostes

  1. […] Polio […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: