Enviat per: SRC | 28 gener, 2008

Visita d’August Moret


Visita August Moret El governador del districte, Dr. August Moret ha visitat el nostre Club. En la seva intervenció ens va recordar que el veritable esperit Rotary és l’ajut als necessitats.
Com cada any el president internacional, que aquest any és el canadenc Sr. Wilfrid J. Wilkinson, es marca uns objectius que normalment no són més que continuacions de projectes engegats en anteriors mandats. Per aquest any un dels objectius prioritaris està centrat en l’aprofitament dels recursos hídrics, tant en l’estalvi pels països que disposen d’aigua com en la recerca en els que en tenen mancances. A la Expo de Saragossa el Rotary Espanya disposarà d’un stand on mostrar el projectes en els que s’ha col·laborat i en aquest sentit l’ajuda del nostre Club conjuntament amb la del Rotary club de Vitoria hi serà present en un panell informatiu. També ens informa que promourà la creació d’un premi dotat amb 50.000 € per el millor projecte sobre estalvi d’aigua que es presenti.
La lluita contra les malalties i la fam són altres objectius de l’any i tot i que quasi s’ha aconseguit eradicar la polio, segons ens indica, encara hi ha 4 països que presenten brots. Ens recorda que segueix vigent la campanya de 100 dòlars per rotary/any i que en Bill Gates ha fet una donació de 100 milions de dòlars per ajudar en l’eradicació.
La lluita contra l’analfabetisme no ha de fer-se pensant només en el països més necessitats sinó també en el nostre entorn, especialment amb les poblacions immigrants i que es poden fer en cada ciutat on hi hagi un club rotary. En aquest sentit, en recorda el deure que tenim com a rotarys d’ajudar a la resta de la societat més desvalguda o amb menys recursos.
Segons ell, l’important és l’esperit i els resultats que s’aconsegueixin al cap de l’any, no les formes i que s’ha d’aprofitar el gran potencial que tenim entre els membres del club.

Lligant amb aquest tema, ens parla del lema d’aquest any “compartir rotary” i del fet de que la paraula “compartir” l’hem d’entendre com a un concepte de pluralitat, tant del que dona com del que rep i que un treball compartit multiplica sempre els seus resultats. La simbologia del lema, que recorda la sardana, li fa recordar que els pobles que ballen junts, són pobles que avancen de forma conjunta i solidaria.
Finalment felicita el nostre club per la tasca feta i ens ancoratge a seguir com fins ara, amb la mateixa il·lusió i ganes de servei als demès.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: