Enviat per: SRC | 9 Juliol, 2008

Conferència “Conciliació de la vida laboral, familiar i personal” d’Isabel Carreras


isabel carreras

isabel carreras

La Sra. Isabel Carreras, “District Manager” de l’empresa de treball temporal Randstad i responsable de la “Fundació Randstad”, que atén persones amb alt risc d’exclusió social ha donat una conferència sobre “Conciliació de la vida laboral, familiar i personal”.

En la seva exposició ens ha explicat el gran canvi que hi ha hagut en el món laboral des de la plena incorporació de la dona; realitat que ha fet augmentar les necessitats de poder combinar la vida familiar amb la vida laboral.

Ha exposat la dificultat per combinar el treball amb les tasques domèstiques, l’atenció als fills i a les persones gran; tasques que recauen encara en gran mesura sobre les dones, les quals suposen ja el 45% de l’actual mercat laboral.

Si tenim en compte que avui el 95% de les unitats familiars necessiten que treballin tant l’home com la dona, la necessitat d’una flexibilitat horària és encara més gran i les empreses han de mirar de fer el possible per oferir alternatives, vers una problemàtica que encara es vista com un cost, en comptes de com una inversió.

Cal tenir present que, no per dedicar més hores al treball serem més productius, normalment és justament a l’inrevés. Ens ha parlat de les tres generacions que actualment coincideixen en el món laboral: la generació més antiga, en la que el treball és l’eix de la seva vida, la generació intermèdia, que és la que intenta conciliar treball i vida familiar, i la generació Y, la més jove i que li interessa el treball només per poder viure i amb un clar objectiu basat en l’oci. Avui dia cal treballar per viure, abans es vivia per treballar.

Finalment ens ha ofert diferents mesures que poden ajudar-nos a millorar aquesta flexibilitat: jornades laborals reduïdes, llocs de treball compartits, setmana laboral comprimida, prohibició d’organitzar reunions per les tardes, flexibilitzar l’horta d’entrada i de sortida, etc… i recomana que les empreses interessades intentin aconseguir el segell “’empreses familiarment responsables”.

En el torn obert de paraules s’han discutit temes referents a la problemàtica que pots suposar els greuges comparatius que poden sorgir entre treballadors de diferents sectors tant públics com privats, els conflictes que es poden generar entre treballadors d’una mateixa empresa i la pèrdua de valors entre el jovent, entre d’altres.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: