Enviat per: SRC | 11 Març, 2009

Presentació projecte “Crits dels nens”


Sr. Gual

Sr. Gual

Avui el Club Rotary Terrassa ha acollit la visita del Doctor Josep Gual, que ens ha presentat el projecte escollit per atorgar la recaptació de diners realitzada durant el sopar Solidari de Nadal que cada any organitza el nostre club.El projecte anomenat “Crits dels nens” pretén ajudar infants més desprotegits dels països més pobres del món i podeu visitar la seva pàgina web a www.critsdelsnens.org

Un dels objectius més importants a l’hora de formar part del moviment Rotary és la voluntat de promoure accions solidaries que ajudin als demès.

El doctor Gual ha començat la seva presentació explicant els projectes solidaris en que, anteriorment, ha col·laborat. Entre aquests va destacar les tasques en diversos orfandats a la Xina, al Senegal, a Tombuctú i darrerament a Mali i Burquina Fassó. El projecte actual, anomenat Crits dels nens, va iniciar-lo a l’octubre del 2008 i en poc temps ha assolit un èxit i una repercussió molt gran. Actualment desenvolupa la seva activitat a la orfandat d’Asureme al Mali, tot i que ja tenen previst ampliar les accions en altres orfandats a betlem, al oasis d’Esekane i al país Dogon, on hi ha una problemàtica molt especial amb nens que han sofert doloroses amputacions.

crits dels nens

crits dels nens

L’origen del nom ve d’un centre anomenat “Cris des meres” on s’ocupen de recuperar nens provinents de l’exclusió social, tot cercant la seva reintegració social, nens traumatitzats i nenes violades i convertides amb mares molt joves. Un dels objectius del projecte “Crits dels nens” es poder actuar amb celeritat davant de casos que per les seves característiques l’infant estigui en perill de mort o necessiti un tractament especialitzat que no es pugui tractar directament en el seu propi país. En aquests casos es fan els tràmits legals per poder-lo portar a un hospital d’aquí, juntament amb un familiar i un traductor i es gestiona tot el necessari per poder-lo tractar adequadament i posteriorment poder-lo reintegrar al seu poble, assegurant-li una correcta escolarització i formació que li permeti disposar d’un futur més o menys factible.

En la seva presentació ens mostra el cas del nen que podrà ser tractat gracies a l’aportació solidaria del Rotary Club de Terrassa. Es tracta d’en “Drissa Samake” de 6 anys i que per culpa del paludisme va sofrir una greu lesió en un ull que li ha ocasionat una pèrdua de visió i uns dolors tan insuportables que fan perillar la seva vida. Segons indica és un cas que s’ha de tractar amb urgència i ja ho tenen tot lligat perquè pugui venir amb la seva mare i fer l’operació a  l’Hospitalde Terrassa. (Consorci Sanitari de Terrassa). El cost estimat per tot el procés, viatges inclosos, és de 3.120 € que seran sufragats pel propi Rotary Club de Terrassa.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: