Enviat per: SRC | 15 Novembre, 2009

Excursió al Pujol del Llobet


sesta forestegaL’excursió d’avui és recomanable pel qui li agradin les passejades sense grans desnivells i vulgui gaudir d’un bonic racó de Sant Llorenç no gaire transitat.

Comencem deixant el cotxe en una explanada que trobem un cop passat el coll d’Estenalles, just al quilòmetre 16 de la carretera de Mura. D’allí agafem el camí que trobem a la banda esquerra de l’aparcament i que baixa per un bosc ombrívol deixant la roca de la Falconera a mà dreta. carena1Més endavant trobarem un trencall amb tres possibles direccions i heu d’agafar el que queda a mà dreta. Un xic més endavant el camí passa al costat d’un penya-segat amb una vista molt bonica de la falconera, del Montcau, les Roques de la Coca i més enllà la carena dels Emprius.

esmorzarAquest camí carener està molt ben traçat ja que si el seguíssim ens duria fins a Mura. Passem per una zona de roures (La Roureda) i cal estar atents a un  trencall que trobarem a mà esquerra i que és el que cal agafar per pujar fins al Pujol del Llobet, un cim no massa alt que té una bonica vista especialment a la vessant de Mura i del proper Pujol de la Mata. A dalt hem esmorzat i desprès em desfet el camí fins a la zona de la roureda on hem agafat un trencall que es troba a ma dreta i que rodejant un petit turó conegut com a Turó de la Roureda ens ha dut a un indret conegut com a “sesta Forestega”. Les sestes eren indrets on s’hi feia descansar els ramats de bens a l’estiu, per protegir-los de la calor i aquesta sesta està molt ben conservada i protegida per unes roques que li donen un aspecte ben especial. la falconera grupPer la part dreta de la sesta i rodejant les roques s’agafa un camí que ens dura desprès d’una petita pujadeta al trencall que havíem trobat a l’inici de l’excursió i al cap de poc a l’aparcament. Però l’excursió no ha finalitzat ja que encara podem aprofitar per pujar a la Sabatera, que és un pujol que està al costat de la Falconera (agafem el camí que surt a la dreta del que hem agafat a l’inici de l’excursió) i que ens permetrà finalitzar l’excursió amb unes excel·lents vistes. Poc més de quatre quilometres de passejada i un desnivell màxim de 150 metres són els trets bàsics de l’excursió recomanada per totes les edats.

grup1 grup 2 pujol del llobet i cinglera pujol del llobet1 la sabatera

ruta pujol del llobet orografia ruta pujol del llobet tardor els cortins pujol del llobet2


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: