Enviat per: SRC | 20 Desembre, 2009

Visita a la Seu d’Ègara


Hem fet una visita a la Seu d’Ègara de la mà del Director de Museus de Terrassa, l’amic Domènec Ferran, que a més és qui ha dirigit el pla de reforma estructural de les esglésies de Sant Pere, Santa Maria i Sant Miquel i tot el recinte que les envolta. Actualment es pot seguir l’evolució d’un recinte monumental des del segle IV, fet que fa que es tracti d’un element excepcional del patrimoni històric i artístic català. Es pot seguir els inicis del període del primer Bisbat d’Ègara (450), però sobretot dels segles VI al VIII amb la construcció de la gran basílica de Santa Maria i el seu baptisteri, de l’edifici funerari de Sant Miquel i de l’església parroquial de Sant Pere. Cal destacar les pintures altmedievals i romàniques així com els magnifics retaules gòtics.

Ha estat una visita molt nombrosa ja que érem prop de trenta i, tot i el fred intens que feia, la visita ha estat molt interessant. Podeu veure més fotografies a l’apartat de sortides o fent click aquí.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: