Enviat per: SRC | 17 gener, 2010

Sortida a les casetes del Bufí


L’excursió d’avui l’hem començat, una colla d’onze, deixant els cotxes a l’aparcament de la Mata i agafant el camí del Montcau que et porta a Coll d’Eres. Hem seguit en direcció a la Mola i desprès d’una primera pujadeta hem agafat un camí el primer camí que es troba a mà esquerre. Aquest ens ha portat a un balcó de pedra amb unes excel·lents vistes de la vall d’Horta i de la vessant de Roca Mur, els Emprius i amb els Pirineus nevat de taló de fons.

Aquí hem parat a esmorzar i un cop tips hem agafat un camí que es troba a la part dreta del mirador i que s’endinsa cap a un bosc força ombrívol d’alzines. El camí que es segueix bé perquè esta marcat amb pedres de tant en tant et porta a la terrassa inferior de on hem esmorzat. Cal anar en compte amb no perdre el camí ja que hi ha zones que degut als porcs senglars i a l’erosió sembla que es perd la traça. Si ens hi fixem primer trobarem un trencall a mà esquerra marcat per unes quantes pedres que ens portaria a la roca encavalcada. Nosaltres seguirem endavant i agafarem el següent trencall per poder admirar la roca encavalcada i la zona de les Fogueroses des d’un espectacular mirador. Un lloc molt bonic que permet veure fins i tot el mar.

Seguim el camí que hem deixat fins que arribem a un nou encreuament. Aquí cal agafar al camí que trobem més a l’esquerra i que anirà baixant cap al fons d’una petita vall. Just al fons de la vall seguim el camí que novament trobem a l’esquerra i que ens dura desprès de baixar un petit barranc a la balma obrada anomenada Les casetes del Bofí, una balma que segurament deuria servir de refugi als ramats i que està molt ben conservada i en la que hi trobarem estris per fer foc i una taula amb cadires per menjar-hi. Per tornar refem el camí fins el darrer trencall que havíem agafat i seguim el camí aquesta vegada que puja cap a la banda esquerra de la vall i que ens durà directament al camí dels Òbits. Al arribar al camí l’agafem per la banda dreta i arribem de seguida a la font Flàvia i poc més endavant el camí ens porta de nou a la carena del Pagès que seguirem cap a la banda dreta en direcció al Montcau. Així que trobem un trencall a mà esquerra l’agafem i baixant per la carena del Roure del Palau sense gaires dificultats arribarem al punt on hem deixat els cotxes.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: