Enviat per: SRC | 21 febrer, 2010

Excursió Turó Malpàs


L’excursió l’hem començat a l’aparcament de l’Alzina del Salari, hem pujat pel camí dels graons de Mura fins al coll de Boix i allí hem agafat el camí que baixa per la vessant contraria de la que hem pujat, en direcció a l’era dels Enrics. El camí baixa per una torrentera però ben aviat planeja i ens mostra una magnifica panoràmica de la serra de Montserrat al fons. Les vistes són extraordinàries i és una ocasió de descobrir la part més desconeguda de la serra de l’Obac. Arribem a l’era dels Enrics des d’on es pot apreciar ben clarament el nostre destí, el Turó el Malpàs que queda ben bé al nostre davant. Aquí aprofitem per fer una parada i esmorzar.

Recuperades les forces seguim el camí i ens acostem desprès d’una suau baixada al coll que queda just sota del Turó del Malpàs i on podem veure, a la dreta, l’espectacular pi de les 3 besses o de les 3 branques.

Seguim pel camí que voreja per l’esquerra el turó i que dona una volta una mica llarga fins trobar el corriol que ens porta al cim del Turó el Malpàs. La pujada és fàcil però per culpa de les recents pluges ens trobem amb les roques molt mullades i això fa que alguns dels nostres decideixin no aventurar-se a patir una relliscada desafortunada.

Finalment un grup arribem al cim des d’on hi ha una vista perfecte del Puig Andreu, el Montcau, Montserrat i els mateixos Pirineus nevats. La tornada es pel mateix camí que em fet abans de manera que no cal esmentar rés. En resum es tracta d’una caminada llarga però fàcil, recomanable per tothom i on l’únic complicat és la pujada al Turó del Malpàs en cas de trobar-vos les pedres mullades.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: