Enviat per: SRC | 26 Mai, 2010

Conferencia d’Albert Matarrodona sobre Leitat


El dia25 de maig ha tingut lloc la cinquena conferència del cicle “Terrassa amb noms i cognoms” que organitza el Rotary Club de Terrassa pel curs 2009-2010, a càrrec del, director executiu del Centre Tecnològic Leitat, Sr. Albert Matarrodona.

El sr. Matarrodona ha iniciat la seva presentació referint-se a la fundació de la institució l’any 1906 dins del que en aquells temps s’anomenava l’Acondicionament. Les sigles del Leitat deixen clar els seus orígens ja que significa: Laboratorio de Ensayos e Investigaciones Textiles del Acondicionamiento Terrasense”. Aquesta vinculació tant clara amb el món del tèxtil mai ha desaparegut del Centre i encara avui representa una bona part dels seus treballs d’I+D+i. El Centre Tecnològic Leitat avui és una associació empresarial sense ànim de lucre, que no té per objectiu generar beneficis pels seus socis sinó reinvertir els seus guanys en poder oferir cada dia més i millors serveis al mercat i als seus clients.

En paraules del Sr. Matarrodona “ l’èxit del Leitat es basa en el seu model de gestió flexible que li permet adaptar-se a les necessitats de cada client en particular”. Actualment Leitat treballa amb més de 1.000 clients, disposa de 156 treballadors, dels quals més d’un 60% disposen de titulació superior i “és precisament aquest know-how”, basat en el capital humà, el que ens dona un valor diferencial i ens ajuda a ser més competitius”.

També s’ha referit al “gap” que existeix avui a espanya entre la realitat de ser el novè país en producció científica i en recerca bàsica orientada a l’excel·lència i per l’altra encapçalar el rànking en creació d’atur i amb uns índexs alarmants de persones desocupades. Segons ell “una solució per cobrir aquesta problemàtica la trobem en els Centres Tecnològics, com Leitat, que: permeten la realització de la I+D aplicada, es troben molt a prop del mercat i de les necessitats dels clients i permeten transferir el coneixement al teixit productiu oferint solucions als reptes tecnològics demandats”. Aquesta I+D aplicada avui Leitat la concentra en 5 gran àrees, Biotecnologia, Nanotecnologia, Nous Materials, Energia i Química Industrial i ara amb el nou Centre que està a punt de poder-se inaugurar a la zona nord de Terrassa, amb un edifici de 9.000 m2 Leitat podrà afrontar nous reptes que li permetin possessionar-se com un dels millors Centres Tecnològics del sud d’Europa.

A pregunta dels assistents, el Sr.Matarrodona, indica que “els sectors que actualment més empenyen, tot i la crisis són: Energia, Salut i benestar i Medi Ambient, sense oblidar altres sectors com  l’Alimentació o fins i tot el tèxtil molt especialitzat que ha sabut adaptar-se a les noves realitats i necessitats dels mercats”. El Centre Tecnològic Leitat està adscrit a la xarxa (TECNIO), que agrupa sota una sola marca a tots els centres tecnològics i agents que participen en la transferència i foment de la I+D+i.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: