Enviat per: SRC | 26 Setembre, 2010

Sortida a la Riera de Talamanca


La sortida ha començat a l’aparcament que es troba a l’entrada de Talamanca. Passant pel centre del casc antic hem visitat l’església romànica del poble i desprès hem passat pel costat del castell privat que actualment es pot visitar els caps de setmana. La torre del castell dona una fesomia molt bonica al conjunt del poble que presenta un conjunt de cases amb la façana de pedra que li donen un aspecte molt bonic.

Agafem un camí cimentat que inicia una suau baixada entre el bosc per una zona d’antics bancals de vinyes. Passem pel costat d’antigues casetes de pastor de pedra seca molt ben conservades i seguim baixant fins a la riera de Talamanca sense fer cas a alguns camins que trobarem a la nostra mà dreta.

Travessem la riera i seguim pel camí que ressegueix la riera pel seu cantó esquerra fins arribar al Molí del Petit, un antic molí avui convertit en casa de pagès ben restaurada i del que destacarem un bonic rellotge de sol amb una llegenda molt bonica que fa referència a la seva antiga condició de molí fariner.

Més endavant ens trobarem amb el pantà que alimentava el molí i en el que destaquem uns bonics racons on fer una parada i esmorzar.

Desprès de la parada seguim el camí que ara inicia una suau pujada seguint el Torrent de la Font dels Pets, fins que trobem a mà dreta un senyal del parc natural que ens indica la direcció a Talamanca. Poc més endavant passarem ara planejant pel costat d’una nova caseta de pastor molt ben conservada i des de la que podem gaudir d’una bonica vista del poble de Talamanca enfilat a dalt de la carena. Seguim i donem la volta a la Bauma dels Gobians per tornar a baixar de nou cap a la riera en que ens trobarem amb la Sínia de Can Valls (aquí nosaltres em trobat una cria d’escurçó, tal com podeu apreciar en una de les fotografies). Allí retrobarem una pista que serà la que agafarem per tornar cap a Talamanca, tot seguint de nou el curs de la riera. Poc més endavant trobarem un desviament a l’esquerra marcat amb el nom de el Fornot; el seguim i arribem a una antic forn de teules i totxos. Desfem el camí i tornem a la pista que seguim poc tros, fins a trobar un encreuament en el que nosaltres ens desviarem pel que ens queda a mà dreta i que desprès de travessar la riera, ens portarà per una forta pujada cap al poble. La pujada és forta i en algun punt està cimentada. Cal procurar no agafar cap trencalls que trobarem a banda i banda i seguir pujant fins arribar a la Font de Talamanca. Aquest és un indret pràcticament a tocar del poble i el més remarcable, apart de l’aigua de la font, és l’impressionant arbre que li dona aixopluc. Es tracta d’un Acer Negundo, un arbre monumental d’origen africà i que és força estrany trobar en les nostres contrades. La pujada al poble ja és molt senzilla i en pocs minuts ens situem a l’aparcament per donar per finalitzar la sortida.

Una sortida curta, senzilla de fer però amb unes boniques vistes de la riera de Talamanca que fan de la passejada una excursió molt agradable, molt recomanable de fer amb nens.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: