Enviat per: SRC | 9 Novembre, 2010

Conferencia d’Antoni Abad


El nostre company i amic ANTONI ABAD, president de la patronal CECOT ha donat una conferència sobre l’actual situació econòmica sota el títol:

EMPRESA I PAÍS
Enfocant solucions des del panorama de la patronal

Resum: D’entrada, el Sr. Abad, ha reafirmat que actualment seguim en clau de RE. Hem de re-accionar, re-impulsar, hem de mantenir una re-beldia personal, i tot sense re-signar-nos ni re-nunciar al que s’ha de fer. El nostre ha estat un país de nous rics que s’ha quedat endarrerit en comparació amb la resta i l’actual rànquing mundial ens ha fet passar del lloc 29 al 63 en molts pocs anys i el pitjor és que la tendència és que seguirem baixant, amb la pèrdua de competitivitat que això suposa.

Segons ell, el principal motiu és que en aquest país ningú pren decisions ni s’escomet cap reforma. Segueixen pendents la reforma del treball, la de la financiació dels sectors no financers, la de l’energia, la de les infrastructures, la de la modernització de la fundació pública i la seva eficiència, la del marc laboral únic i encara més greu, la de l’educació, en la que el nivell de formació s’hauria de basar especialment en la suma d’actituds i aptituds dels alumnes.

Actualment patim una greu desorientació en els lideratges polítics que no fa més que agreujar la situació. Hem fet un excés de confiança amb els polítics i ells se n’han aprofitat en excés i nosaltres tampoc hem sabut exigir-los que fossin suficientment eficients. I d’això tots en som culpables.

La realitat és que encara hi ha camins per recórrer, però hem de ser valents i començar a treballar-hi, per tal de convertir el nostre país en un territori d’excel·lència. I, per aconseguir-ho, caldrà comptar amb la implicació de tothom, especialment dels mateixos ciutadans. Una formula d’èxit és invertir en capital humà i en formació, tal i com han fet països similars al nostre, com el cas de Singapur.

El nivell d’estudis d’Espanya és massa baix per poder competir internacionalment. La pregunta “estudies o treballes?” és un engany. El jovent el que ha de fer és estudiar i preparar-se millor per ser més competitiu i els qui tenen un lloc de treball no han de deixar de formar-se durant tota la seva vida.

Un altre aspecte a millorar és la cooperació entre empreses, especialment entre empreses del mateix sector.

El canvi avui ha canviat de significat i l’hem d’entendre com un procés d’evolució i adaptació permanent. La ment com el paracaigudes només serveis si està oberta. I aquests canvis s’han de fer BE i RÀPID, “el camí de sortida som nosaltres mateixos”.

Davant dels possibles canvis polítics de les properes eleccions ha comentat que pot resultar un catalitzador d’il·lusions i un generador de confiança, però poca cosa més ja que el marge de maniobra que tindrà serà molt petit.

La darrera part de la seva exposició ens ha explicat el que va passar en les darreres eleccions de Foment i el que pot passar en les properes de la COE.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: