Enviat per: SRC | 30 gener, 2011

Excursió a la Font de l’Hort i la Mata


L’excursió a començat al pàrquing del revolt del Xipreret, de la carretera de Matadepera a Mura. Des d’aquest punt agafem el camí que trobem just al costat del xiprer que dona nom a aquest revolt i que marca un antic enterrament que podem apreciar amb una creu just sota l’arbre. Cal no equivocar-se amb el camí que queda a la nostra esquerra. El camí puja i desprès planeja una mica per tornar a iniciar la pujada pel mig d’un bonic bosc d’alzines. Sense aturar-nos arribarem al bonic racó de la Font de l’Hort. Fem una breu parada i tornem a pujar ara per una mena de canal que mena al Coll de Garganta. Quí trobem el camí carener que agafant-lo a la nostra mà dreta ens porta fins al cim del Castellar, des d’on gaudim d’una magnifica vista de la Mola i del Montcau nevats.

Cal remarcar que l’excursió és especialment bonica per que el dia abans havia nevat i havia deixat una capa de neu verge com podreu comprovar en les fotos que acompanyen aquest escrit. Aquest és un bon lloc per esmorzar.

Tornem enrera de nou cap al Coll de Garganta i seguim el camí carener fins a trobar el camí més ample (el de la carena de la Castenyera) que prenem en direcció a la nostra dreta (com si tornéssim enrera) i que ens portarà directament a La Mata. Abans d’arribar-hi passem per la bonica ermita de Sant Jaume i desprès, tot donant la volta a la masia de la Mata, on hi ha instal·lat un centre d’interpretació del Parc Natural, agafem el camí  Vell de la Mata, per baixar en direcció cap a on havíem deixat els cotxes, punt on finalitzem una excursió curta en el seu recorregut però amb unes vistes increïbles i potenciades avui per la nevada.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: