Enviat per: SRC | 28 febrer, 2011

Excursió a la Pedra de l’Àliga


La ruta d’aquest cap de setmana ens ha portat a la zona de la vall del riu Ripoll. Hem anat de Terrassa a Castellar i d’allí hem seguit en direcció a Sant Llorenç Savall, fins a l’urbanització de les Marines. Hem pujat fins a dalt de tot i just on comenta la carena hem deixat els cotxes.

S’agafa una pista ampla que trobem a mà esquerra i que passa pel costat de varies torres de l’urbanització. Una mica més endavant arribarem al coll de Palomeres, des d’on ja podrem apreciar una bonica vista de la vessant est de la Mola. Seguirem per la pista fins a trobar un camí ben marcat a la dreta que serà el que ens portarà fins al camí carreter que porta a la masia del Daví. Ens aturem a admirar els ametllers florits i els camps de conreu i seguim el mateix camí carreter que poc a poc anirà agafant altura en direcció a Roca mur que ja es mostra just davant nostre.

Al deixar el Daví cal no agafar un trencall que trobarem a mà esquerra. El camí poc a poc s’acostarà a la part inferior de la paret de la Morella que ens quedarà sempre a la nostra esquerra i desprès girarà cap a la dreta, pujant cap a Roca Mur. Un cop a sota de la “Màquina de Tren” que és l’altre nom que rep Roca Mur el camí planejarà fins a Coll Gavatx que és un bon lloc per fer una parada i esmorzar i gaudir de l’excel.lent vista del vessant oest de Sant Llorenç del Munt amb el Cingle dels Cavalls, la Morella i les Foguerosses. Seguim desprès la pista fins que s’acabi la pista ampla i podrem observar tota la Vall d’Horta.

Optativament ara podríem pujar fins a Roca Mur per una caminet que es troba a mà esquerra, però nosaltres un cop tips seguim per camí que trobem just com a continuació del que ens ha portat fins el coll i que passant per l’anomenat Puig Gavatx iniciarà una baixada per uns estepars en direcció a la Roca de l’Àliga que quedarà just davant nostre. El camí ens porta fins a unes roques que serveixen de magnifica atalaia i des d’on val la pena quedar-s’hi una estona gaudint de les vistes, tot i que nosaltres vàrem triar un dia amb una mica massa de boira. Cal pujar a la roca més alta i fer-se la foto amb els braços oberts com una àliga i desprès continuar pel mateix camí, que ara anirà baixant per la Serra del Bonaire en direcció al coll de Palomeres, fins a trobar la pista que de tornada ens portarà de nou a on havíem deixat els cotxes. Una excursió senzilla i no gaire llarga amb un desnivell màxim de 150 m. apta per tothom i amb unes vistes excel.lents.

             


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: