Enviat per: SRC | 18 Abril, 2011

Excursió a les Refardes i la serra de les Garses


Hem fet una sortida a la zona coneguda com les Refardes L’excursió l’hem començada al trencall que trobem passat el kilòmetre 19 de la carretera de Mura i que ens porta a la casa de La Vall, una antiga masia avui tancada i que és propietat de la Diputació. Al costat de la casa hi ha lloc per deixar el cotxes i és un bon lloc on començar la caminada. Un cop passada la casa que ens quedarà a la nostra dreta cal que agafem el camí més ample i planer que trobem just davant nostre (compte en no agafar ni el primer trecall que trobarem a l’esquerra i que baixa cap a la riera, ni el que trobarem a mà dreta que puja i no ens porta enlloc. Cal seguir uns pasos més endavant i un cop situats en una biforcació, cal que agafem el camí de la dreta (el de l’esquerra és just per on tornarem).

El camí és força ampla i planer i només inicia una lleu pujada just abans d’arribar al Coll de Creu Gener que serà el punt més alt de una excursió més aviat planera. Des del coll gaudirem d’una bona vista de la serra de les Garses (a la nostra esquerra), que és la que vorejarem al llarg de l’excursió. El camí anirà baixant fins arribar a l’altura del Torrent de la Font del Jueu i, desprès de deixar un trencall a ma dreta, passarem pel costat d’uns bonics camps de conreu i arribem (a la nostra dreta) al bonic pantà de les Refardes, normalment sempre ple fins d’alt i que subministra aigua al mateix torrent. En aquest punt podem agafar el camí que trobem a mà dreta i que ens porta a la masia de les Refardes, habitada i on fan cultius ecològics.

Nosaltres, però seguirem el camí que queda davant nostre i seguirem endavant fixant-nos a la nostra dreta en que hi veurem la casa de les Refardes i els seus camps cultivats. Poc desprès el camí iniciarà una lleugera baixadeta cap al torrent de les Refardes on, si no baixa massa aigua, podrem trobar algun lloc on poder-hi esmorzar. Desprès seguirem el mateix camí ampla i arribarem a la zona coneguda com a entreforcs just on la pista de terra enllaça amb la carretera que ve de Mura. Seguirem ara la carretera per la nostra esquerra aproximadament uns 500 metres, just fins enllaçar amb una nova vall que trobarem de nou a mà esquerra. Seguim un caminet que voreja un nou torrent i desprès de sortejar un arbre caigut seguim el camí que trobem i que és més ampla i planer. La passejada per aquesta vall és molt bonica ja que ens queda a la dreta el torrent de la Vall amb uns gorgs molt bonics i poc més endavant començarem a gaudir davant nostre de la part del darrera de la serra del Montcau amb la impressionant vista del Cortins i la Falconera.

Aviat arribarem a la zona dels camps on, si heu triat bé l’època, podreu gaudir d’una camps de roselles o de flors realment espectaculars. Gaudim una estona fels camps i continuem pel camí que sense possibilitat de perdre’ns en cap moment ens portarà fins a la masia de la Vall i d’allí al lloc on hem deixat els cotxes. Abans però de deixar la vall podeu omplir la cantimplora a la Font de Montserrat que hi ha en els jardins del costat de la masia, just a tocar d’un estany.

     


Respostes

  1. Faig un comentari ja que els vaig trobar esmorçant. Vull dir que el meu tiet Rossend Font llogava la casa de les refardes a l’amo que n’era també de la casa de la Vall, en Paco Torrents.
    A mi el tiet em convidava alguns dies de les vacances a viure-hi. El meu oncle havia comprar un ase i un carret, jo m’hi pasejaba, especialment el diumenge que a la Vall hi feien cine. He de dir que a l’anada el burro anava més lent que a la tornada, ja que de cara a l’estable a les Refardes hi tenia el sopar.
    Parlo de quan jo tenia uns dotze o tretze anys o sia als anys cinquanta.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: