Enviat per: SRC | 11 Mai, 2011

Resum conferència sobre “El Mètode Guardiola”


El Rotary Club de Terrassa ha tingut, el dimarts 10 de maig, com a conferenciant al periodista i escriptor Miquel Àngel Violán que ha presentat el seu darrer llibre titulat “El Mètode Guardiola” en el transcurs d’un sopar-col·loqui.

En la seva dissertació va destacar que el llibre el va escriure sense haver tingut mai l’oportunitat d’entrevistar al mateix Pep Guardiol,a ja que no concedeix entrevistes personals.

Tot el que s’hi recull és fruit d’un treball d’investigació pacient que va començar el mateix dia en que en Laporta va decidir incorporar com a entrenador del primer equip al Pep en comptes de la opció del Mouriño. Ja en la seva primera roda de premsa el va enlluernar especialment al veure que tenia les idees molt clares.

L’escriptor destaca que el Pep Guardiola en mots aspectes és una persona exemplar i més en l’època actual amb la crisi de valors i la manca de confiança amb els líders polítics que cada cop resulten menys creïbles per la població. En Pep representa un model de lideratge bo, que valdria la pena copiar, tal i com ja ha fet el Banc de Sabadell utilitzant-lo en la seva darrera campanya de comunicació.

Entre els valors que destaca podem dir que és molt treballador, abnegat, lleial i noble. És molt perfeccionista, potser fins i tot un a mica massa i sap detectar el talent de les persones. Sap treballar en equip, es conservador en el sentit que sempre sap d’on ve i on vol anar, li importen els diners però aquests no són el motor de la seva vida. Li agrada i estima el que fa, és detallista, sensible i empàtic.

En general té un gran sentit comú i utilitza el seny, el que li permet fer les coses pensant amb els demés. Sap gestionar l’ego de les persones i per citar algun aspecte negatiu podríem dir que potser va una mica a la seva, és estrateg i que acostuma a ser poc espontani. En Pep representa un munt de valors propis de la nostra cultura catalana que malauradament s’estan perdent i que ell com a model social pot ajudar a recuperar i valorar.

Destaquem que els guanys del llibre es destinen íntegrament a una fundació solidaria de l’Índia.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: