Enviat per: SRC | 16 Mai, 2011

Excursió al Turó de Matalonga i carena de l’Illa


La sortida ha començat a l’aparcament  de la zona coneguda com la mare de Deu de les Arenes i que està situat al costat esquerra de la carretera de Castellar a Sant Llorenç Savall, poc desprès del quilòmetre 13.

Hem agafat el torrent del Matalonga fins a un trencall a a mà esquerra que ens ha portat a la carena de l’Illa que em seguit de pujada cap al Turó de Matalonga.

Passat el turó val la pena parar i admirar l’increïble vista de la Castellassa de can Torres. Seguim pel camí fins arribar al coll Llarg on hem esmorzat gaudint de les vistes i de les virolles, cada cop més abundants que porten els esforçats excursionistes. Destaquem els carquinyolis, els melindros, les olives trencades, el vi de cal Caparròs i el cafè amb llet del presi. Desprès de recuperar forces seguim per un trencall que trobem a la dreta del coll i que ens porta per una canal que baixa pel mig d’un bosc bastant tupit fins a la font de l’Arç que més aviat és una mena de bassal. Seguim pel mateix camí i arribem al Sot de Matalonga, un torrent que poc a poc s’anirà enxampant i que reconeixerem perquè presenta un terra amb una sorra molt fina, similar al d’una platja. Aquest torrent és el mateix que hem fet al començament de l’excursió i que seguim fins a trobar un trencall a mà esquerra marcat amb el senyal de l’ermita i que ens porta als plans de l’ermita de la mare de Deu de les Arenes. De l’ermita surt pel darrera un petit camí que ens porta en un parell de minuts a la zona de l’aparcament on donem per finalitzada la sortida.

   


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: