Enviat per: SRC | 28 Juny, 2011

Sopar Conferència sobre Urologia, per en Joaquim Ristol


El Doctor Joaquim Ristol, Cap Del Servei d’Urologia de l’Hospital Mútua Terrassa, Ha ofert una xerrada sobre “com millorar la nostra qualitat de vida“, en l’àmbit de la seva especialitat mèdica al Rotary Club de Terrassa.

La xerradda s’ha desenvolupat a l’entorn de la problemàtica de la “Disfunció erèctil” (D.E.) la qual va definir com la incapacitat per  arribar i/o mantenir una erecció adequada per assolir una relació sexual satisfactòria. Igualment ha explicat amb el que no s’ha de confondre, tot indicant que el més important és el nostre cervell, ja que ell és el que posa en funcionament molts dels mecanismes necessaris. L’erecció és el resultat d’una complex interacció d’esdeveniments vasculars i neurològics sobre les estructures que formen el penis.

A Espanya la D.E. afecta a uns 2 milions d’homes i les causes són molt variades. D’entre les causes orgàniques ha destacat: diabètics (50-77%), hipertensos (24-47%), tractaments antidepressius (90%), afectats per apnea de la són (48%) i els post infarts de miocardi (75%).

La DE és un trastorn vascular que pot esdevenir un marcador predictiu d’una malaltia coronaria subclínica i pot arribar a precedir a la malaltia coronaria en un 67% de casos en 38 mesos d’antelació, a la vegada que pot ajudar a preveure altres malalties encara no diagnosticades, com la diabetis, la HTA, l’arteriosclerosi o l’excés de colesterol i/o triglicèrids. Així dons el Doctor Ristol ha volgut deixar clar que el cèlebre quartet mortal està format per la Diabetis, la Obesitat, la Hipertensió i la  Dislipidemia.

També ha parlat abastament dels factors psicològics que  afecten la D.E, per finalitzar dient que avui la D.E. es pot tractar i es pot corregir terapèuticament de forma satisfactòria i que, la DE no és actualment un problema de tractament sinó de detecció. En la part final ha esmentat diferents mètodes per el tractament de la D.E. i desprès s’ha obert el torn de paraules que en aquesta ocasió ha estat força participatiu.

Podeu repassar la seva presentació en el document adjunt: disfuncio i tractament Ristol


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: