Enviat per: SRC | 18 Setembre, 2011

Excursió al Castellar de la Mata


La primera excursió del curs 2011-12 l’hem començat deixant un cotxe a l’aparcament de l’alzina del salari i pujant amb els altres fins l’aparcament de la Mata.

Des de l’aparcament hem pujat pel camí ampla que porta a la Mata i al arribar a una zona on hi ha una barana de fusta a l’esquerra del camí, hem pujat per uns esglaons de pedra fins a la bassa de la Mata, que queda a la nostra dreta, just a la mateixa carena i prop d’una alzina bastant gran.

Continuem el camí per la Carena de la Castanyera, que passa per sota de l’ermita de Sant Jaume (a la nostra esquerra). Passem per una bonica zona de grans alzines i deixem a la nostra dreta un camí que ens portaria a la Font Freda.

Seguim la carena fins que trobem un trencall a l’esquerra que seguim i que ens porta fins al cim del Castellar, una bona atalaia amb grans vistes ideal per parar a esmorzar.

Admirem el paisatge acompanyats per una parella de corbs i desprès seguim reprenent el camí que havíem fet fins a trobar un trencall a la nostra esquerra que, ben aviat, ens tornarà a dur a la Carena de la Castanyera a la zona coneguda com a Coll de Garganta i d’on surt a la dreta un camí que de nou ens duria a la Font Freda. Seguim el camí ample i una mica més endavant trobarem un trencall a la nostra esquerra que agafem i que ens portarà fins a la zona de Morral de Llop, també conegut com Els tres Jutges. Admirem la vista i tornem enrera fins que trobem a l’esquerra un camí que baixa en direcció al Torrent de la Coma d’en Vila. Al arribar a baix enllacem amb un camí que nosaltres agafarem en direcció a la dreta i que ressegueix el torrent que ara queda a la nostra esquerra. El camí arribarà a la mateixa llera del torrent i ens trobarem un trencall a l’esquerra que pujant ens portaria als Graons de Mura. Nosaltres seguim recte i una mica més endavant de nou trobarem un trencall a l’esquerra que ara agafem ja que ens durà directament a la Font dels Traginers, una de les poques fonts que raja en ple agost. Breu parada i de nou enrera pel camí que havíem vingut i que sense gaires problemes ens enllaçarà amb una pista ampla a l’altura del Sot de la Bota i que ens durà sense cap dificultat a l’aparcament de l’alzina dels salari. Agafem el cotxe que havíem deixat per anar a buscar els altres a la Mata i tornem a casa a dinar. Excursió amb grans vistes molt senzilla de fer.

              


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: