Enviat per: SRC | 15 Abril, 2012

Excursió a la serra del Troncó amb vermut


Poc abans del quilòmetre 5 de la carretera de Terrassa a Rellinars hem deixat el cotxes. Disset membres de la colla, en que avui malauradament no ens ha pogut acompanyar en nostre guia Raimón Sellarès, hem travessat un cadenat i seguint pel camí més ample que aviat s’enfilarà molt dret , a la nostra esquerra hem visitat l’antiga font de l’Alba (o de l’Alber) per desprès continuar pujant fins que hem trobat a la dreta un trencall ben marcat que hem agafat. Aquest camí, ara planer, va fent giragonses i desprès d’una bona estona hem trobat, a la dreta, unes escaletes de pedra que ens han dut al bonic paratge de la Font del Sr. Ramon. El lloc està ben arreglat i fa bo d’aturar-s’hi i el mateix Ramon Guinjoan, fent honor a la seva font, ha aprofitat una escombra vegetal per fer-hi una mica de neteja.

Al costat dret de la font hem agafat un corriol que ens ha portat de nou al camí ample que hem seguit fins a una cruïlla de camins i aquí hem agafat un que giravolta a la nostra esquerra en pujada.Sense fer cas a un trencall que es troba a l’esquerra el camí pujant ens ha dut fins a una nova cruilla al costat d’una gran bassa d’aigua protegida per un filat. Aquí ens hem aturat per esmorzar tot gaudint del sol que feia.

Un cop tips hem continuat pel camí que voreja la bassa i que s’enfila cap a dalt de la carena, on hem pogut admirar a la dreta la carena de les Pedritxes amb la Mola al fons, a l’esquerra Montserrat i al nostre darrera Terrassa. El camí carener en ha portat a un coll amb el camins protegits per cadenats. Aquí hem agafat el de l’esquerra que està marcat com a Font del Troncó, els Cauets. Ara ens ha tocat fet una forta baixada i, sense fer cas d’altres camins que arriben de l’esquerra, hem arribat a la Font del Troncó. Breu aturada i hem seguit el camí fins que hem baixat per l’anomenada Serra de la Pólvora. Tot baixant hem trobat un trencall ben marcat a l’esquerra que planejant ens ha portat (cal fixar-s’hi molt) a la Font del Troncó de Baix (és la nostra esquerra, mig amagada entre uns esbarzers i al bell mig d’una torrentera).

Hem seguit pel camí planer, sense fer cas a altres trencalls, fins que desprès d’una bona estona, a la banda dreta, hem pogut albirar la casa de Can Guitart de la Muntanya. Aquest senyal ens ha indicat que ja érem prop dels cotxes. Però aquí avui no ha finalitzat l’excursió ja que ara hem agafat els vehicles per anar fins al trencall de la casa de l’Obac, on agafant el camí asfaltat de l’esquerra, cap a l’urbanització dels Caus, hem arribat a la braseria Bar del Teix, que és on hem fet un bon vermut, amb el que hem donat per finalitzada aquesta bonica excursió.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: