Enviat per: SRC | 20 Mai, 2012

Excursió a les Vendranes


Hem agafat la carretera de Rellinars i al quilometres 13,7, just a la banda esquerra de la carretera agafem una pista de terra que els primers metres puja, però que de seguida baixa cap a can Còdol. Hem de baixar bastant i just a l’arribar a uns camps d’atmetllers que trobarem a la nostra dreta cal estar atents a trobar l’inici d’una pista a mà esquerra que esta protegida per un cadenat.

Aquí deixem els cotxes i seguim per aquesta pista que segueix la Riera de Sanana, que sempre ens queda a la nostra dreta. El dia que hem agafat amenaçava pluja i per això el Pere ha fet tota l’excursió amb un paraigua per si de cas. El camí és bo de fer i en ell hi trobarem a la nostra esquerra dos brolladors d’aigua que porten el nom de Font de la Figuerota i Font de Cortoplà.

La pista puja i baixa fins a enllaçar amb una nova pista que ens arriba de l’esquerra i que en pocs metres i de baixada ens porta a la masia de les Vendranes. La masia té una era ben conservada i si podeu entrar al pati interior hi podreu observar les restes d’un antic rellotge de sol. Fora de la Masia podreu observar unes marques de pintura que corresponen al famós camí de la Matagalls Montserrat. Nosaltres passem pel costat de la casa i cerquem un caminet que passa pel costat dels horts, aquest camí es estret i aviat baixa cap a la riera de les Vendranes, on hem trobat un lloc per esmorzar i petar la xerrada, al costat de la llera.

Un cop tips travessem la riera i cerquem de pujar a l’altra banda, cal intuir el camí, però superat el talús ens trobem de seguida un camí que agafem a mà esquerra. Aquest caminet és molt bonic ja que passa per una zona de bosc poc trepitjat. Val la pena observar-hi un bonic racó on domina el pi negre. Seguim fins a trobar-nos amb la pista que ve de la masia i que nosaltres agafem de pujada a la nostra dreta (aquí s’ajunten dues rieres, la de les Vendranes que segueix la pista que ara pugem i la del Teix que queda més a l’esquerra).

Ara el camí puja i quan arribem a una pronunciada corba a la dreta, ja veurem davant nostre un caminet que s’endinsa en el bosc. L’agafem i de seguida el deixem per agafar-ne un altre que baixa a la llera del torrent i que en poques passes ens porta a l’antiga font del Roure Monjo amb dos petits bancs als costats.

Ara refem el camí enrera, però sense deixar mai la pista que en du a la masia de les Vendranes de nou. Tornem a agafar el camí que ens hi havia dut i quan trobem la bifurcació d eles dues pistes recordem d’agafar la que baixa a la nostra esquerra. Durant el camí de tornada podrem observar les restes d’una masia a la nostra esquerra, és la masia de Lleonart i també al fons podrem veure el massís de Montserrat amb la roca de l’esquirol en un dels seus extrems. Arribem fàcil als cotxes i tornem a casa.

     


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: