Enviat per: SRC | 4 Octubre, 2012

Gran emoció en la Taula Rodona sobre la Riuada del 62


El Rotary Club ha realitzat amb un gran èxit de públic un sentit homenatge a diversos protagonistes de la riuada del 62, entre el que cal destacar el Cos de Bombers de Terrassa i d’altres poblacions que van prestar els seus serveis desinteressats des de la mateixa nit del 25 de setembre del 62.

Emoció i sentiment a flor de pell és el que van transmetre amb la seva intervenció els pocs bombers que encara resten entre nosaltres per explicar-nos el que van viure. Van ser relats colpidors que ells mateixos reconeixien que els costava de tornar a explicar ja que alló que van viure els havia marcat per tota la seva vida. Van ser paraules entretallades per l’emoció que van crear una atmosfera molt especial entre els assistents.

Els testimonis d’aquests bombers voluntaris ens han fet recordar que la nostra ciutat té un deute vers ells i és que mai se’ls ha reconegut ni amb un simple homenatge ni amb una medalla el que ells van fer per tots nosaltres aquells dies.

Un homenatge que tampoc mai s’ha fet als joves escoltes que van organitzar amb altres grups de joves el primer punt d’acollida pels damnificats al Centre Social Catòlic. Aquesta vivència va ser explicada per en Francesc Clua, escolta de l’Agrupament Font i Segués de Terrassa. Va completar la lectura dels seus records el periodista de TV3 en Manel Sarrau.

Una altra intervenció que va aportar molt detalls interessants va ser la de la fotògrafa Joanita Biarnés, que va confessar que l’experiència la va deixar tant trasbalsada que durant uns dies ni tant sols era capaç de reaccionar, com si el que li va tocar viure no hagués estat realitat, ja que era massa dur per una noia jove que mai havia hagut de passar per una experiència similar.

La darrera intervenció va ser per el monjo Jordi Vila-Abadal que va tornar a fer aflorar els sentiments més íntims dels presents al explicar la duresa de la descoberta dels cadàvers al camp del Papiol i com les autoritats no els van ajudar en cap moment, tenint que comptar només amb l’ajuda de treballadors d’empreses properes i dels mateixos escoltes.

Podem concloure que aquesta taula rodona ha demostrat que encara queden molts aspectes per descobrir del que va passar aquells dies i que cal que els seus protagonistes tinguin oportunitats com aquesta de que puguin explicar-ho als demés i la seva experiència quedi preservada per les generacions futures.

El Rotary Club de Terrassa ha gravat totes les intervencions per tal de que aquest testimoni no es perdi i en farà donació al projecte “el llibre de la vida”. En paraules del Santi Rius, que va moderar la taula rodona “hem volgut retre aquest homenatge perquè el record del que es va viure faci que mai més torni a passar”.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: