Enviat per: SRC | 19 gener, 2013

Conferència sobre “com educar persones lliures” del Dr. Torralba


francesc torralba al rotary terrassaEl Dr. Francesc Torralba, reconegut filòsof i escriptor, ha visitat el Rotary Club de Terrassa i ha dont una conferència sobre “educar persones lliures”. En el decurs de la seva intervenció ha destacat:

“La llibertat  és un dret conquerit per les persones, no és un dret regalat”, “llibertat és la capacitat de fer eleccions, la capacitat de escollir, la capacitat de decidir entre més d’una opció”.

Educar en llibertat vol dir ajudar als infants i al joves a deliberar”, “deliberarfrancesc torralba al rotary terrassa 3 significa que quan una persona està en una cruïlla i ha de decidir quin camí empren, abans de obrar d’una manera mecànica o compulsiva, s’aturi i pensi. No hi ha llibertat sense pensament”.

“L’educació en la llibertat vol dir ensenya a deliberar per també saber llegir críticament aquells estímuls publicitaris o audiovisuals que ens arriben, per poder fer eleccions intel·ligents”, “la llibertat és un regal enverinat, ja que tenim la capacitat d’exercir-la, però segons com l’utilitzem podem destruir-la o malmetre la llibertat dels altres”.

francesc torralba al rotary terrassa 2 pineda al rotary terrassa francesc torralba al rotary terrassa 4  francesc torralba al rotary terrassa 5


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: