Enviat per: SRC | 20 Mai, 2013

Excursió amb vermut a la Torrota de Vacarisses


grup cingle gross1L’excursió a començat al peu de la carretera que porta de Vacarisses a d’urbanització dels Caus i que s’agafa per un barri del poble conegut com La Barceloneta. Desprès de passar un semàfor a l’esquerra trobem l’inici d’una pista protegida per un cadenat. Deixem els cotxes i seguim la pista fins que arribem a la primera corba del camí. capella montserratAquí trobem un camí a la dreta que s’enfila bosc amunt. El seguim fins arribar a un coll amb un encreuament de camins i on podem admirar una capella dedicada a la verge de Montserrat. Nosaltres prenem el camí planer que queda a la nostra esquerra. Aquest giravolta i ens ofereix una excel·lent vista e la part de l’Obac en la seva vessant oest. A baix a la vall veurem la vella casa de les Vendranes i al fonscinglera vacarises Castellsapera. El camí el seguim fins que trobem ben marcat a la nostra esquerra un trencall que agafem i que ens porta fins a un magnífic mirador just a sobre del Cingle Gross de Vacarisses. Davant nostre la serralada de montserrat i torrotaMontserrat i just als nostres peus el poble amb el campanar a tocar. Aquí hem parat per esmorzar.

Desprès esmorzar vacarisses1tornem enrere fins al trencall que abans havíem agafat i seguim el camí que ara començarà a baixar. El camí arriba a un encreuament amb senyals ben marcats de la ruta del Matagalls-Montserrat. No agafem el camí marcat que baixa sinó que seguim just per el que esta marcat amb una creu. montserrat2De nou el camí baixarà fins a trobar un trencall a l’esquerra que no agafarem. Finalment el camí ens du a una pista ample que es creua poc més endavant amb una altra. Nosaltres agafem la que ens queda més a l’esquerra i baixant en pocs metres em de trobar a la nostra dreta un camí que passa pel costat d’un gran dipòsit. Aquí ja trobem la senyal de la torrota vacarissesTorrota de Vacarisses i ara només cal seguir el camí carener que ens hi porta. Abans d’arribar-hi veurem un cartell que ens explica la seva història com a punt de vigia. Admirem la construcció i retornem pel mateix camí fins a un punt on passem pel costat d’una torre elèctrica i on trobem un senyal que ens indica un camí de baixada a la nostra dreta. El seguim i sense cap dificultat arribem colla al bar el teix1a una pista més ample que agafem a la dreta i que ens porta al poble de Vacarisses.

D’aquí retornem als cotxes i ens dirigim al Restaurant el Teix a l’urbanització dels Caus on hem fet un vermut que ja comença a ser una tradició més del Grup Excursionista del nostre Club.

vista vacarisses1 vista cingle gross esmorzar vacarisses2 colla cingle gros2 montserrat i torrota2 colla torrota2 colla torrota1 lola torrota apuntalant la torrota brindis vermut1 final vermut1


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: