Enviat per: SRC | 5 Juliol, 2013

Crònica i fotos de l’excursió 4×4 al Pirineu Aragonès


grup 4x4 eL’excursió 4×4 va anar molt bé, ja que el bon temps regnant ens va permetre fer tot el recorregut, tal com l’havíem previst. Començant per la Vall d’Isàbena, visitarem el Monestir d’Obarra (S.XI). Després de dinar ens vàrem endinsar pel massís del Turbón, fent uns pocs quilòmetres de pista, no massa bona, però gaudint de boscos i prats prou bonics. Posteriorment, arribàrem a la vall de l’Essera, que seguirem fins Benasque, on vàrem fer la primera nit. Encara abans de sopar ens arribàrem a l’Hospital de Benasque, però la boira i quatre gotes, no ens van deixar gaudir plenament d’aquest indret d’alta muntanya.

Dissabte matí, amb un dia radiant, vàrem fer la pista excursio 4x4 aque va de Chía a Plan, pel port de Saunc de gaire bé 2.000 metres, gaudint de molt bones vistes sobre el massís de les Maladetes primer, i després sobre el Cotiella, les Tres Sorores (Soum de Ramond, Mont Perdut i Cilindre) i sobre el Bachimala.

A Plan visitarem el excursio 4x4 hpoble i l’església, continuant cap a Saravillo, on agafàrem una pista que puja uns mil metres fins el refugi de Labasar. D’allí, caminant una mitja hora, anàrem a l’Ibon de Plan o Bassa de la Mora, magnífic llac d’aspecte canadenc, ja que és l’únic llac calcari del Pirineu.

Vàrem tornar per la mateixa pista fins Saravillo, seguint baixant pel riu Cinqueta fins la seva confluència amb el Cinca, i pujarem cap a la Vall de Pineta, fins el Parador Nacional situat al fons de la vall. Hi vàrem arribar prou d’hora i amb prou bon temps, per gaudir del capvespre d’aquest meravellós indret.

Diumenge matí, per una pista que parteix d’Espierba,excursio 4x4 f pujàrem a 2.050 metres, just sobre el Parador, tenint magnífiques vistes sobre les Tres Sorores, les Tres Marías, i els pics de Marboré, Astazou i Pineta. Desfent la Vall de Pineta, visitàrem breument Bielsa, i després l’església de Ntra. Sra. Del Carme (S.XII) de Badaín, continuant fins Escalona per dinar.

Ben dinat,excursio 4x4 n pujarem l’angosta vall del riu Bellos, admirant la bellesa, primer del Congost de las Cambras, i després del Cañón de Añisclo, on aparcàrem prop de l’ermita de San Úrbez, fent un recorregut turístic d’una hora, que permet contemplar la confluència del riu Aso amb el riu Bellos. La tornada cal fer-la per una altre carretera, ja que la primera és de sentit únic. Aquesta carretera és força carenera, pel que ofereiexcursio 4x4 qx molt bones vistes sobre Los Sestrales, el Cañón de Añisclo i la Peña Montañesa. Abans d’anar a l’hotel, visitàrem el poble de L’Ainsa, un del més bonics de l’Aragó.

excursio 4x4 sFinalment, dilluns matí, repetint el Congost de las Cambras pujàrem al poble de Nerín, on vàrem agafar l’autobús de los Miradores de Ordesa. Magnífica excursió de quatre hores, que seguint la Vall de Vió, et porta a quatre miradors, penjats sobre la Vall d‘Ordesa, de manera que la pots contemplar a vistaexcursio 4x4 u d’ocell. A les tres de la tarda arribàrem a un restaurant d’Escalona, per fer el dinar de comiat, i després cap a Terrassa. (signat Baltasar Pineda)

grup 4x4 a grup 4x4 g grup 4x4 f grup 4x4 e grup 4x4 d grup 4x4 c grup 4x4 b grup 4x4 i excursio 4x4 r


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: