Enviat per: SRC | 15 Desembre, 2013

El pessebre del Rotary Terrassa al Turó Roig


pessebre rotary club 2013 aDivertida excursió del Rotary Club de Terrassa per posar el seu tradicional Pessebre. Aquest any la zona triada era la Serra de l’Obac i cal esmentar que em hagut de fer un canvi de ruta degut a que un dels cotxes s’ha confós i en comptes de l’aparcament de l’Obac ha anat a l’aparcament de l’Alzina del Salari. panoramica des de la pastoraAixò ha motivat que l’haguéssim d’esperar mentre fèiem un cafè a la casa de la Pastora i que variéssim la ruta inicialment prevista, per una de molt més curta.

torre de l'obac vellDe la Pastora hem agafat el camí que trobem a la seva banda esquerra i que de forma planera ens porta fins les runes de la Casa Vella de l’Obac. Passem per sota de la torre que encara queda en peu i seguim per el camí que trobem més a la dreta i que porta el senyal de La Font de la Portella. Seguim el camí, gens perdedor fins que aquest arriba prop d’un turó que és ben visible a la nostra esquerra i que porta per nom el Turó Roig, colla al turo roig1   degut a que en aquesta zona el terra és ben vermellós. Aquí hem pujat fins a la seva base per esmorzar i començar a muntar el pessebre. Enguany hem comptat amb la inestimable ajuda del Jordi Baldó que com a expert constructor ha realitzat una construcció amb pedres per tal d’aixoplugar el pessebre del Club.esmorzant al turo roig1

Hem posat una llibreta de signatures i hem cantat unes nadales mentre menjàvem torrons i bevíem una mica de moscatell. Ha estat una estona molt divertida en que la colla que ens ha acompanyat s’ho ha passat molt be. Per tal de completar la mini-excursió em continuat una mica més pel camí que ens havia dut al Turó i ens hem arribat fins la Font de la Portella que feia goig veure-la rajar. Aquí com que estàvem animsombra grup turo roigats el Jordi ens ha dirigit en uns bonics càntics que ens han fet recordar la nostra infantessa.

Ja no hem anat més lluny i hem refet el passos per tornar enrere. Tant sols una petita variació, just abans d’arribar a l’Obac Vell per agafar un trencall que es troba a la nostra dreta i que baixa font de la portella1per uns esglaons de pedra fins a un Pou de Glaç molt ben conservat. D’aquí es pot seguir per uns esglaons que baixen una mica més fins a trobar un camí ampla què, si no el deixem, ens porta de nou al camí de l’Obac i a la zona on havíem deixat els cotxes.

Aquí el grup s’ha partit ja que hi havia els que es quedaven a dinar i els que no. Els del dinar hem agafat el cotxe per anar fins el bar dinant al TeixEl Teix de la urbanització dels Caus que hi ha just a la banda contraria del trencall de la casa de l’Obac. pepe amb el conillUn bon dinar a la brasa amb una millor companyia ha tancat aquesta petita celebració del nostre Club, tot deixant constància del conill que li han portat al Pepe i que semblava que volia sortir a córrer.

Nota: Si algú s’acosta pel Turó Roig hi vol deixar el seu missatge o signatura ens farà molt il·lusió que ho faci i en deixarem constància en aquest blog.

la calsina turo roig jordi construint el pesebre  pessebre rotary club 2013 b esmorzant al turo roig3 esmorzant al turo roig2 esmorzant al turo roig4 cami del turo roig cami de tornada a l'obac font de la portella2 turo roig i paller tot l'any pou de glaç de l'obac mapa ruta turó Roig colla al turo roig2 montserrat1


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: