Enviat per: SRC | 23 febrer, 2014

Excursió al camí Ral i els Hostalets del Daví


colla als hostalets del davíSortim de Terrassa cap a Rellinars i al arribar-hi trenquem a la dreta per anar a cercar l’església vella a l’altra banda de la riera i just al davant agafem una pista sense asfaltar que trobem a ma dreta. Deixem a la nostra Esquerra una desviació que porta a una casa de pagès i seguim al camí que puja sense agafar cap trencall. ruta hostalets del daviEn una corba forta a la dreta i on el camí inicia un fort pendent veurem un lloc per deixar el cotxe a l’esquerra i un camí que surt just davant nostre. Deixem el cotxe i pugem fins a trobar de nou la pista poc abans d’arribar a Casajoana. Al arribar a la masia, amb unes excel·lents vistes de Montserrat, trobem una tanca al costat d’un safareig que marca l’inici de la pista que agafem i que puja fort. Aquesta pista és molt ample i sense pèrdua i segueix més o menys uns cables elèctrics que ens marquen el camí que farem de pujada. Trobarem una desviació ben marcada a l’esquerra que casajoana i montserratno agafarem i també una forta pujada asfaltada amb una bonica vista dels penya-segats que queden a la dreta i que s’anomenen La Boïga. Pugem fins al coll i enllacem amb el camí carener que segueix l’antic camí ral de Manresa a Barcelona. Nosaltres l’agafem aesmorzant als hostalets ma dreta en suau pujada fins que ens porta del dret a les runes dels Hostalets del Daví, també anomenat l’Hostal de la Mort. Aprofitem el pedrís de la bassa per seure i esmorzar.

Desprès continuem l camí observant una magnifica vista a mà esquerra de la zona de la serra de la Pola. carena de la PolaFixem-nos a la dreta amb una canalització que serveix per portar l’aigua a la bassa i veurem més endavant que hi ha com un camí que passa just pel mig d’ella. L’agafem i el seguim. Desprès d’una breu pujada trobe un trencall que agafem a la dreta i que ens porta per un bonic bosc anomenat els Plans. Seguim fins a un mirador que ens permetrà gaudir de belles vistes del Castell de Bocs a la nostra esquerra. baixant de la tronacastell de bocsEl camí de cop començarà a baixar i ho farà fins a una mena de talaia anomenada la Trona on les vistes són espectaculars, amb Montserrat al davant, Les Boades i el Castell de Bocs a l’esquerra i el Pirineu nevat, al fons a la dreta.

Seguim baixant fins a les Cases, una antiga masia, avui en runes, que encara permet veure restes medievals d’opus spicatum i uOpus spicatum a les casesna bonica arcada, en la zona del corral, que fa com de mirador. Uns metres abans d’arribar a la masia cal cercar un corriol a la dreta marcat amb uns padrons que seguim i que, de forma molt planera, ens porta a una zona molt ombrívola on trobarem l’antiga font de les Cases, Font de les cases i alzinauna font de mina molt curiosa de veure i protegida per una gran alzina. Seguim endavant fins arribar a una zona d’aiguamolls, just on el camí baixa de cop fins a enllaçar amb un de més ample que arriba de l’esquerra, el seguim a ma dreta i sense desviar-nos ens porta de nou a la pista de Casajoana. Baixem per la pista, passem pel costat d’un jove pi recargolat i arribem a l’aparcament.el pepe a la trona

Una bonica excursió, fàcil de ver i amb grans paisatges, per una zona poc coneguda que ens permet descobrir una part de la història del Parc. Aquí us deixem un PDF amb retalls d’aquesta història:  El camí Ral de Manresa a Barcelona

a les cases aparcament casajoana el vigia dels hostalets la trona colla recollint soques d'arbre mirant montserrat font de les cases sebastia a la trona Arcada a les Cases arribant a les cases colla a la trona la trona vista aeria colla a la trona2


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: