Enviat per: SRC | 13 Abril, 2014

Visita a ca n’Amat, excursió a la font de la Misèria i vermut al Teix


colla can amat 5Avui hem realitzat una excursió ben especial, que hem iniciat deixant els cotxes al pàrquing de la Masia Ègara (Ca n’Amat de la Muntanya) , situada al quilòmetre 2 de la carretera de Rellinars, per poder fer una visita guiada a aquesta interessant masia, tant plena de la història de la nostra ciutat i del nostre país.inici visita can Amat

La visita l’hem començat als jardins de la Masia, uns jardins centenaris molt ben conservats i que estan considerats dels millors jardins privats de Catalunya (obra de Rubió i Tudurí) i que mostren varis arbres protegits, dels que destaquem uns exemplars de cedres impressionants.visita jardins can Amat 1 El jardins tenen racons de gran bellesa i en destaquem un dels preferits del rei Alfons XIII quan venia a aquesta masia a passar-hi uns dies, quan estava de visita per Catalunya i que està situat sota d’una gran alzina i prop d’una font situada en una mena de gruta.acces a la capella

La masia és propietat de la família Salas i destaquem que l’actual compte d’Ègara li agrada molt de venir-hi, tot i que actualment part de la masia està dedicada a oferir serveis per banquets per particulars i empreses. La visita ha continuat per la capella dedicada a Sant Josep i a la Mare de Déu del Carme i de la que destaquem un bonic retaule del S.XVI i diversos quadres d’artistes tant importants com Zurbarán, Llimona o visita capella can AmatVancells, entre d’altres.

Desprès hem visitat les dependències privades de la masia amb boniques estàncies, com la romàntica habitació de la pubilla, cambra pubillael menjador i d’altres sales bellament ornamentades amb destacades obres d’art. La casa ha hostatjat importants personatges que han deixat constància del seu pas en el llibre de visites dels que destaquem en Mossèn Cinto Verdaguer i en Dalí,llibre d'honor que va dibuixar en el llibre un parell de bonics dibuixos. Posteriorment hem visitat l’antic rebost i la sala del celler, avui adaptada com a sala de banquets. Una foto de grup feta a l’era sota del rellotge de sol que porta la llegenda “si no fos deu que s’enrecorda, ni tu ni jo tindríem corda” ha servit de comiat d’aquesta bella masia.

Al camps de can amat 1costat del pàrquing hem iniciat una petita excursió per la zona del Parc Agroforestal de Terrassa. Prop d’unes antigues oliveres hem parat per esmorzar i, desprès, hem continuat fins la font de la Misèria, situada al costat d’una gran figuera i de la que volem denunciar el lamentable estat de conservació dels seus voltants, degut sens dubte a que s’hi font miseriapot arribar amb cotxe per un camí de terra. Perquè la gent té tant poca cura dels espais naturals és quelcom que costa de respondre.

Des de la font hem agafat un camí que ens ha portat ha visitar una zona dedicada a l’apicultura, colla vermut el teixfeina que fa referència directa a un dels símbols de ca n’Amat i que és el rusc de les abelles. Una volta per els camps veïns a aquesta finca ens ha permès gaudir de la bellesa d’aquesta zona tant propera a Terrassa.

Un colla vermut el teix 3cop de nou al pàrquing hem agafat els cotxes per arribant-nos fins a l’Obac i a la Braseria del Teix on hem compartit un vermut entre els components del grup excursionista del nostre Club.

Incloem un document en PDF amb texts propis i d’altres extrets del blog de l’amic Joaquim Verdaguer: Can n’Amat de la Muntanya

entrada masia can amat visita jardins can Amat 2 visita jardins can Amat 6 visita jardins can Amat 3 visita jardins can Amat 4 visita jardins can Amat 5 retaula capella can amat detalls visita masia can amat 1 interior can amat 1 signatura llibre d'honor arco nuvia i escut can amat cambra can amat visita masia 4 menjador can amat rebedor can amat salo banquets can amat 1 colla a can amat colla can amat 4 esmorzar colla camps de can amat 2 camps de can amat 3 parc agroforestal colla vermut el teix 2


Respostes

  1. no és la familia Salas sino la Familia Sala


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: