Enviat per: SRC | 9 Juny, 2014

Inauguració de l’orgue de la Sagrada Família de Terrassa


orgue sagrada familia terrassaEl nostre company Jordi Figueras,ens ha fet arribar la invitació de la parròquia de la Sagrada Família  de Terrassa i del seu rector mossèn Josep Esplugas, als actes de la inauguració de l’orgue construït pel taller d’orgueneria de Federico Acitores.

Aquí la podeu descarregar: invitació inauguració orgue de la Sagrada Família de Terrassa

En el seu disseny s’han tingut en compte factors com la necessitat cultual de la parròquia de disposar d’un instrument digne i adequat per a l’acompanyament del cant del cor i l’assemblea en les celebracions litúrgiques; les característiques acústiques i volumètriques del temple i la conveniència de disposar d’un orgue modern, amb  recursos musicals i tècnics per a la interpretació del repertori organístic més important.

El resultat ha estat un orgue de tres teclats manuals i un teclat pedaler , amb quaranta-un registres i transmissió mecànica. El moble de roure guarda un estil modern i funcional, en harmonia amb l’entorn que l’acull. Hem intentat que l’orgue s’adapti al cor de la Parròquia sense estridències, amb naturalitat, com si aquest espai l’hagués estat esperant tot aquest temps.

L’orgue té una personalitat sonora pròpia, en sintonia amb la cultura musical, litúrgica i cultural europea, però també amb l’empremta artística de l’equip que l’ha creat. Cadascun dels seus mil sis-cents setanta tubs han estat fabricats i harmonitzats pels orgueners del Taller de Organería Acitores, cuidant així la personalitat tímbrica amb l’essència catalana que s’ha pretès per aquest instrument .

Els seus quaranta-un registres compendien la història sonora d’aquest gran instrument i permeten la interpretació d’una gran varietat d’obres, des de música antiga i barroca fins literatura romàntica o contemporània. Això el fa especialment apte per a una de les principals finalitats per a què es va concebre: l’ensenyament de la seva interpretació i la realització de concerts de primer nivell.

RECURSOS MUSICALS:

  • Tres teclats manuals de 56 notes (Do-Sol)
  • Un teclat pedaler de 30 notes (Do-fa)
  • 41 registres (29 reials, 3 extensions, 1 prestat, 2 trèmols i 6 acoblaments)
  • Transmissió mecànica de notes
  • Transmissió mecànica de registres
  • 1.670 tubs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: