Enviat per: SRC | 9 Setembre, 2014

La Joana Biarnés inaugura la seva exposició a la sala Muncunill


joana biarnés1El Rotary Club de Terrassa ha estat present en l’acte de inauguració de l’exposició dedicada a la fotoperiodista Joana Biarnés. L’exposició restarà oberta del 6 de setembre al 2 de novembre de 2014, a la sala Muncunill de Terrassa, i us recomanem que no us la perdeu.

Joana Biarnès està considerada la primera fotoperiodista catalana i espanyola i a més en uns anys en que aquet món estava dominat pels homes.  La Joana ha estat sempre una dona original, dinàmica,perseverant, treballadora i molt atrevida, enmig d’un món d’homes.

Encara recordem la visita que ens va fer al nostre club arrel de l’exposició de la riuada del 62 en el que el nostre club hi va participar editant el llibre recull de les fotografies exposades i com ens explicava les seves múltiples vivències amb destacats artistes i polítics d’arreu del món.

La Joana va viure la riuada de Terrassa en primera persona ja que aquella tarda/nit ell va arribar a Terrassa en l’últim tren que va poder arribar a l’estació de la nostra ciutat. Un cop a casa, el seu pare li va demanar que preparés les càmeres mentre ell sortia a mirar què passava, però quan va tornar recorda que la cara li havia canviat i que li demanava que deixés les càmeres i sortís a ajudar. Quan es va fer clar ella i el seu pare van anar a buscar les càmeres per deixar constància del que havia passat.  Ella recordar estar en una mena d’estat de xoc i que quan es va retrobar amb el seu pare va decidir agafar els rotllos i posar-se a caminar cap a Barcelona per mirar d’arribar-hi fent autoestop ja que tots els mitjans de comunicació estaven inactius. joana biarnés2Les fotografies les va revelar a casa d’Antoni Campanyà, que al veure les imatges esfereïdores de les fotografies va decidir trucar a Federico Gallo, responsable dels informatius de TVE i va ser així com aquestes imatges van servir per donar a conèixer la tragèdia a tot el país.

Durant la inauguració vàrem tenir l’oportunitat de parlar amb la seva amiga, la Natàlia Figeroa que va venir a Terrassa expressament per donar recolzament a la Joana, ja que la considera com una veritable germana. La joana i la seva germana van aprofitar, aquest merescut homenatge, per anunciar que havien decidit donar a la ciutat l’important fons fotogràfic del seu pare. L’alcalde  Jordi Ballart va destacar, en el seu parlament, l’important tasca que la Joana ha fet durant la seva etapa de periodista, ja que en les seves imatges s’hi reflecteix quelcom més que la simple imatge del personatge.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: