Enviat per: SRC | 19 Octubre, 2014

Excursió tot donant la volta al Montcau


cim del montcau grup rotaryL’excursió d’avui ha sortit de la primera corba pronunciada que trobem desprès de passar el coll d’Estenalles (just desprès del quilometres 15 de la carretera de Terrassa a Talamanca). Deixem els cotxes en un petit aparcament que trobem a l’esquerra just abans d’iniciar la corba i prenem el camí que trobem just a la banda dreta de la corba i que davalla per un bosc d’alzines.

El camí baixa fins que travessa una torrentera coneguda com la Canal del Sec i, desprès de travessar un alzinar, inicia una forta pujada cap a unes roques que són la base dels Cortins. Girant la vista veiem una bonica vista de la casa de la Mata. Ara el camí ressegueix un llarg rocam que ens permet gaudir de la Falconera a la nostra esquerra mentre les cingleres del Cortins ens acompanyen a la dreta.la falconera 2

El camí arriba al final d’aquesta cinglera i quan ja veiem, clarament les Roques de la Coca davant nostre, girem fort a la dreta. En aquest punt ens endinsem en pujada a un bosc d’alzines baixes on, de seguida, trobem un trencall. A la dreta un camí que puja als Cortins i davant el que nosaltres seguim i que poc més endavant passa per sota d’unes grans balmes i desprès ens porta a una fosca canal. Aquí trobem un camí que puja per la canal i que ens duria cap al Montcau. Nosaltres baixem la canal per un xaragall just al costat d’una pedra grossa mig inclinada. No baixem gaire ja que de seguida tombem cap a la dreta per resseguir el rocam que queda sota la paret del cul de la Bugadera que ara ens queda a la nostra dreta.cami a les roques de la coca

Per aquest camí podem veure la zona de les balmes que acabem de passar a la nostra esquerra i les Roques de la Coca just davant nostre. El camí es força exposat i cal anar molt en compte de no caure per les cingleres. Així que arribem a les Roques de la Coca ens hi dirigim pel camí que les rodeja per la seva dreta tot admirant el paisatge que es veu des de les finestres de pedra que trobem a la nostra esquerra. Just al final trobem un trencall amb un camí al davant nostre que baixa a una explanada i un a l’esquerra que rodeja les roques.grup rotary esmorzant roques de la coca

Nosaltres hem anat primer a aquesta esplanada a esmorzar ja que hi tocava el sol i la vista dels Emprius de és espectacular. Un cop tips hem reculat i hem acabat de donar la volta de les Roques de la Coca, fixant-nos en una petita balma obrada que hi ha.

Just al coll, agafem el camí que trobem al davant i ens dirigim cap a la nostra esquerra pel mig d’un petit bosquet. Aviat el camí gira i passa pel costat d’uns estimbats força fondos des dels que veiem on hem esmorzat a la nostra esquerra. El camí gira de nou, ara cap a la dreta, per sota del cul de la Bugadera i ens mostra una colla rotary empriusvista grandiosa dels Emprius, sempre a la nostra esquerra.

Seguim el camí endavant i deixem un primer trencall a la nostra esquerra que ens duria a la Font de la Guineu i seguim la ruta per bells roquisars tot vigilant els estimbats que ens acompanyen des de fa estona. Més endavant observem el famós Cavall Bernat de la Vall just en una zona en que el camí es fa més ample i fàcil de fer. Ara la només cal resseguir els rocams fins quasi arribar a Coll d’Eres. En aquest punt trobem un camí a la dreta que puja de dret cap al Montcau i que esta marcat per unes velles cordes fixades alcim del montcau 1 terra. La pujada és forta però val la pena fer-la per la vista que es gaudeix des del cim, amb la bonica Taula d’Observació que es va inaugurar el 2012 per el Centre Excursionista de Terrassa. Desprès de gaudir una estona de les vistes la baixada l’hem fet per un camí que trobem al costat dret del que ens havia dut al cim i que desprès d’una forta baixada per una carena ben marcada ens ha portat a enllaçar amb una pista ample i asfaltada que hem seguit de baixada. baixnt del MontcauQuan ja estàvem prop de la casa dels peons caminers que queda a la nostra esquerra, ens hem desviat pel mig del bosc, a mà dreta, per anar a buscar el tram de carretera on havíem deixat aparcats els cotxes.

Cal indicar que avui, als companys del Rotary Club de Terrassa, ens han acompanyat uns amics de Sant Cugat i que aquesta volta no és aconsellable per els qui pateixen vertigen.

cami dels Cortins zona balmes els cortins paisatge des de les roques de la coca grup rotary esmorzant roques de la coca 2 balma roques de la coca cami amb penyassegat els emprius i canal del llor cami cap a coll d'eres textures de colors pujada al Montcau cim del montcau darrer esforç cim del montcau 2 cim del montcau 3 mapa ruta Montcau


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: