Enviat per: SRC | 18 Octubre, 2015

Excursió a Coll Prunera per les Rovires


jardins barata 2Un grup del Rotary Terrassa hem començat la sortida a l’aparcament que hi ha davant de la Barata, tot baixant per la pista que baixa fins la riera i la travessa i quan la pista puja hem agafat el primer trencall a l’esquerra tot travessant un cadenat. Hem seguit per un camí ample fins que hem trobat un pal elèctric amb el número 24 i llavors hem entrat al bosc de la dreta i a uns 25 mapa coll prunerametres hem visitat el perillós avenc dels Cavalls. Desprès hem tornat al camí tot admirant a l’esquerra una bonica vista de Castellsapera i a la dreta els murs de les Rovires. Més endavant en un trencall hem agafat el camí a la dreta que puja. A uns 150 metres hem trobat un trencall a la dreta que deixem enrere. El camí ara puja i més endavant fa una doble giragonsa primer a mà dreta i desprès a l’esquerra, amb unes vistes a la nostra esquerra del Turó de Prunera.

vista pruneraAra el camí es fa planer i quan girem a l’esquerra, travessant el torrent de les Planes ens desviem a mà dreta per un caminet marcat amb padrons que inicia una forta pujada per un bosc de pins i alzines i que ens porta fins a Coll Prunera. Aquí agafem el camí que ens queda més a l’esquerra en pujada fins que arribem al peu d’un rocam amb unes magnifiques vistes de la Mata i el Montcau.panoramica des de coll prunera

Pugem pel rocam i arribem al cim de Prunera de 888 metres d’alçada on parem per esmorzar. Desprès voltem el cim per la dreta fins trobar un camí que baixa i que passa primer per una zona boscosa d’alzines i boix i desprès pel mig del rocam intentant seguir els padrons que marquen la baixada.esmorzant a Prunera1

Finalment arribem a la llera d’un torrent que és l’origen de la riera de les Arenes. A la dreta trobem a uns 50 metres una paret de pedra que forma part de la font de les Arenes. Tornem enrere fins on hem baixat i seguim el camí que trobem just davant nostre a l’altra banda del torrent i que de seguida enllaça amb un camí més ample que a la dreta ens portaria a la Mata.baixada prunera2

Nosaltres el seguim a mà esquerra fins que de nou trobem una bifurcació on agafem el camí que ens queda més a l’esquerra i que baixa tot seguint una mena de xaragall que ens porta directament a la riera de els Cocons. Aquí trobem a la dreta un camí que no agafem i a l’altre banda de la riera un altre camí que tampoc agafem.

cami alzinarsNosaltres continuem pel bell mig de la riera deixant a la nostra dreta uns bassals que normalment sempre contenen aigua i de seguida trobem un camí que segueix per la banda esquerra de la riera i que ens porta a la mateixa llera de la riera de les Arenes. Seguim de baixada per la llera de la riera i a la part final trobem a mà dreta l’accés als antcs jardins de la Barata. Hi entrem per visitar-los i desprès pugem fins on haviem deixat aparcats el vehicles per tornar a casa.

cami amb la castellasa avenc dels cavalls vista prunera suana colla a prunera1 vista sant llorenç admirant paisatge contrallum1 contrallum2 esmorzant a Prunera2 esmorzant a Prunera3 pedra del rotaary panoramica serra obac roure de prunera en el rocam baixada prunera font de les arenes1


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: