16 excursionistes del Rotary Terrassa (socis, familiars i amics) hem començat la sortida agafant la carretera C-58 de Terrassa a Monistrol fins al punt quilomètric 35,5 i hem girat per agafar un trencall a l’esquerra indicat com a “La Creu, Can Franc i Raval del Bonaire”. Al principi de la urbanització deixem un vehicle i amb la resta pugem pel carrer dels Torrents i el seguim fins que travessem la llera d’un torrent i ens trobem una bifurcació en la que agafem el carrer que ens queda més a la nostra esquerra i que està indicat com a Camí de la Creu. El seguim per arribar a la part alta de la urbanització del Ventaiol, just quan e
l Camí de la Creu deixa la part asfaltada i trobem a la nostra esquerra una zona que ens permetrà deixar el nostre vehicle aparcat.
Uns metres més endavant trobarem les marques d’unes pintures que ens guien en la pujada que cal fer per arribar al camí de la Carena de l’Hostal de la Creu. Aquest camí carener forma part de l’antic camí Romeu de Montserrat i actualment es part del camí que segueix la Matagalls-Montserrat. Nosaltres el seguim a mà esquerra de forma planera tot fixant-nos en els antics marges de pedra seca, fins que arribem a una gran esplanada on podem observar a la dreta les restes medievals de l’antiga construcció de l’Hostal de la Creu.
Reprenem la caminada agafant la pista que ens quedava més a l’esquerra quan hem arribat a l’esplanada i que està marcada amb pintures vermelles amb un punt blanc al mig. Seguim aquesta pista, deixant als pocs metres un trencall a mà esquerra, fins que trobem una bifurcació que nosaltres seguim en pujada, a mà esquerra. Més endavant ens trobarem un nou camí que ens arriba de la nostra esquerra. Nosaltres seguim pujant fins que desprès de rodejar un turó, que ens queda a la nostra esquerra, arribem al Coll de Cabra, des don podrem observar la vesant de Vacarisses amb la serra de l’Obac i La Mola al fons (llàstima de la boira que avui ens acompanya). Al llarg del camí haurem pogut observar algunes cabanes de pedra seca i just al coll en podrem observar dues més, malauradament mig esfondrades degut al paorós incendi que aquesta zona va patir l’any 1986.
Des del coll i a la banda de Montserrat podrem observar les antigues feixes de conreu amb uns murs de pedra seca molt ben marcats.
Seguim pujant per la pista forestal fins que trobem una bifurcació al costat d’un parell de pins que van sobreviure al incendi. En aquest punt em parat per esmorzar i gaudir de les vistes. Desprès agafem el camí que queda a la nostra esquerra i que puja abandonant les vistes de Montserrat que ara ens quedaran tapades per el cim del Cul de la Portadora que ens queda a la nostra dreta. Poc més endavant trobarem un cartell rovellat que ens marca el començament d’un caminet que puja fort cap al cim del turó del Cul de la Portadora i al que pugem per adm
irar unes excel·lents vistes del Monestir de Montserrat, tot i que avui hem agafat un dia molt emboirat. En el cim visitem la capelleta i signem en el llibre que hi ha.
Baixem de nou fins el camí anterior i el seguim ara a mà dreta de pujada fins que trobem un trencall a mà esquerra marcat amb un cartell que indica cap a l’Era de les Bruixes. L’agafem de baixada tot i que aviat planejarà per una zona obaga i desprès passarà per una zona de rocam on cal vigilar de no relliscar. El camí arriba a un coll amb una important cruïlla de camins anomenat l’Era de les Bruixes en referència a que entre els segles XVI i XVII aquest era un lloc on s’hi reunien per practicar cerimònies davant de la màgica serralada de Montserrat.
Ara agafem la pista que ens queda a mà esquerra i baixem per l’anomena’t camí de cal Bovet fins que arribem a la masia de Can Bovet sense agafar cap dels trencalls que trobem a banda i banda. Un cop passada la masia que ens queda a la nostra esquerra, passem pel costat de la masia de El Palà que ens queda a la dreta i, poc més endavant, arribem al carrer dels Torrents on havíem deixat un dels vehicles i amb el que anem a cercar els altres per tornar a casa.
Deixa un comentari