Enviat per: SRC | 29 Setembre, 2016

Excursió a la Diada de Sant Salvador de les Espases


paisatge-des-del-castell-de-sant-salvador-de-les-espases-rotary-terrassaUna minça representació del Club hem començat l’excursió agafant la carretera C-58 de Terrassa a Monistrol fins al punt quilomètric 33 on cal girar a banda dreta seguint la indicació de “Can Serra”.

Trobem una rotonda i girem a l’esquerra per travessar la C-58 per sobre i, de nou, ens situem en una rotonda on agafem la direcció que indica Can Serra Direcció Sud. De seguida ens trobem la indicació del Camí de San Salvador de les Espases que hem d’anar seguint fins arribar a la part superior de la urbanització. En aquest punt cal girar a l’esquerra i baixar pel carrer del Segrià fins que ens obliga a girar a l’esquerra, punt en que a la dreta comença el camí que hem d’agafar, entre dues cases.2-cami-de-sant-salvador-de-les-espases-rotary-terrassa

Deixem el vehicle aparcat al carrer del Pallars i baixem per aquest camí que primer travessa una mena de torrent i de seguida gira a l’esquerra tot planejant. Quan aquest camí torna a girar a la dreta trobem un primer trencall a l’esquerra i uns passos més endavant i marcat amb uns padrons agafem un camí a la dreta que aviat ens porta a una mena de rocam que haurem de seguir pràcticament durant tota la pujada, mentre que a la nostra dreta ens acompanyaran els penya-segats del Puig de l’Hospici.

El camí es va enfilant en direcció a un coll que veiem clarament davant nostre. Al arribar-hi cal dedicar-li una bona estona a admirar el paisatge que es presenta al nostre voltant amb les roques de l’Afrau a la nostra esquerra i la roca de Sant Salvador de les Espases al nostra davant i més enllà el massís de Montserrat.

roques-de-lafrau-rotary-terrassaEn el coll trobem dos camins, a més del que ens hi ha portat: a la dreta un que puja al Puig de l’Hospici i a l’esquerra el que agafem i que baixa de sobte i ens porta a una ample pista de terra que ve de Coll de Bram i que desprès agafarem per tornar. Seguim la pista a mà dreta i a pocs passos ja trobem a l’esquerra la indicació de Sant Salvador de les Espases. El camí passa per zones d’escaletes i és molt agradable de fer ja que l’entorn és molt bonic. A la nostra esquerra ens acompanyarà les Roques de l’Afrau i el Turó dels Ducs i a la dreta el Torrent de Sant Salvador. Finalment el camí en porta a una zona oberta en que es presenta davant nostre la roca del Castell de les Espases. Aquí iniciem una pujada que no costa massa de fer i que ens porta a un trencall on hi ha una indicació a la dreta que diu: camí de la burreta. Es tracta del mateix camí però més suau i, agafem el que agafem, els dos ens porten igualment a la zona de l’ermita.

El primer que trobem al arribar, i a mà dreta, és la casa de l’ermità on, els dijous i diumenges, es pot comprar algun record i begudes (aquí és on hem esmorzat) i, adossada a la construcció però en un pla inferior, trobem l’entrada de l’ermita i don surt un camí que baixa pel rocam i que indica La Cova a dos minuts.esmorzant-a-sant-salvador-de-les-espases-rotary-terrassa

Hem gaudit de la misa que es fa a les 10 a l’ermita i de les lloances que se li canten el cel i de les que destaquem aquella estrofa que diu “Soberano Salvador” i que ens ha recordat una marca de conyac. Al sortir ens han obsequiat amb un punt de llibre.detall-missa-sant-salvador-rotary-terrassa

Des de l’antiga casa de l’ermità hem accedit per la balconada que es troba a l’altra banda, al camí que puja al punt més alt del Castell de les Espases. El mirador superior és espectacular i val la pena acostar-nos per adonar-nos del lloc tan màgic on ens trobem. Veiem la Serra del Cairat i Montserrat més a la dreta i l’Afrau, les Agulles del Petintó i Olesa més a l’esquerra.

Iniciem la tornada pel mateix camí fins a la pista ample de terra, que abans ja havíem indicat, i ara seguim la pista uns 50 metres de pujada fins arribar a una esplanada anomenada Pla de les Carboneres o Coll de Bram. En el coll trobem dues opcions: a la dreta surt un camí en pujada que ens portaria a la zona de les Roques de l’Afrau i al davant nostre la pista que baixa i que és la que seguim.vista-montserrat-des-de-sant-salvador-de-les-espases-rotary-terrassa

La pista no ofereix cap desviació de manera que amb certa facilitat seguim baixant fins que arribem a travessar el Torrent de l’Orpina, i que ens ha acompanyat durant la baixada a la nostra esquerra. Al mateix torrent la pista es divideix amb dues opcions: a la dreta trobem una pista que ens portaria a Can Torrella  la nostra pista que travessa el torrent. Desprès de travessar-lo la pista puja cap a una zona per boscosa i ens trobem am un trencall: a la dreta la pista que continua fins a enllaçar amb la C-58, a l’esquerra un camí que ens portaria a una zona amb ruscs d’abelles i al davant nostre un camí, més estret, que és el que seguim per dirigir-nos cap a la zona de les cases de la urbanització, que ja veiem força propera.

Seguim el camí, sense agafar cap trencall, i arribem sense dificultats a la urbanització de Can Serra. Un cop hem arribat al carrer del Pallars que és on hem començat la caminada només ens cal agafar el vehicle i sortir de la urbanització.

castell-de-sant-salvador-de-les-espases-rotary-terrassa detall-de-lafrau-rotary-terrassa diada-2016-de-sant-salvador-de-les-espases-rotary-terrassa paisatge-olesa-des-de-sant-salvador-de-les-espases-rotary-terrassa parella-cami-de-sant-salvador-de-les-espases-rotary-terrassa


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: