Enviat per: SRC | 15 Març, 2017

Conferència sobre l’Aigua al Rotary de Terrassa: 1,5 M de nens moren cada any al món pel problema de l’aigua


Mario Ferrer del Grup d’aigües del Ter Llobregat i fundador del Grup de l’Aigua del Districte 2202 de Rotary Espanya ha estat el convidat que ha realitzat la seva conferència sobre l’Aigua a la seu del Club Rotary de Terrassa.

En Mario Ferrer és terrassenc, tot i que per motius laborals pertany al Rotary de Santa Coloma de Gramenet. I actualment és el secretari del governador del districte. Segons ha indicat el recent format Grup de l’Aigua és un grup adherit a Rotary i format tant per rotaris com per experts no rotaris.

La seva presentació ha començat oferint unes xifres demolidores sobre els problemes de l’aigua al món: 633 M de persones tenen dificultat d’accés a l’aigua i 159 M han de veure aigua sense tractar, dels quals 5 M moren per aquest motiu i d’entre ells, 1,5 M són nens. Al món 2.400 M de persones no tenen sanejament de les aigües fecals i es calcula que al 2025 dues terceres parts del món viurà en sequera.

Els objectius del Grup de l’Aigua són en primer lloc conscienciar de la problemàtica mitjançant conferències o accions puntuals com la del proper Campus Ryla anomenat “Aigua i Futur”. Un altre dels seus objectius és recolzar projectes de Clubs sobre l’aigua, ja sigui facilitant la col·laboració entre clubs, cercant les tecnologies més adequades per cada problemàtica o contactant amb les ONG’s que tinguin presencia en el lloc d’actuació perquè ajudin en el projecte. El tercer objectiu és impulsar estudis de diversos projectes que aportin solucions.

Ha explicat que per ells els projectes sempre han de ser liderats pels Clubs i que el Grup de l’Aigua només vol oferir el seu suport, la coordinació amb els professionals o l’ajuda en la recerca d’acords amb tercers, com en el cas de les ONG’s.

Ha ensenyat un prototip de sistema de filtració senzill mitjançant un sistema de membranes que ha demostrat un bon exemple de com amb petites accions es pot millorar molt la qualitat de l’aigua que han de veure els afectats, encara que el resultat final no sigui una aigua 100% potable.

I, finalment, ha explicat els acords als que estan arribant amb diferents empreses, associacions d’empreses i els mateixos treballadors (mitjançant accions de Responsabilitat Col·lectiva) i que desitgen que els permetin arribar a fer realitat els objectius esmentats.

En el torn de preguntes se li ha ofert el contacte del nostre club amb els representants del Grup de Recerca Alimentaria de la UPC (CRESCA) per si poden ajudar-los en el desenvolupament de prototips de sistemes de filtració d’aigües brutes.

En la conferència a més dels membres del club ens han visitat l’Àngels Sobrino i els seus pares americans, Lory y Arlan Kay, que son membres de Rotary a Oregon, Wisconsin (EEUU). Ell és arquitecte i ella periodista retirats i en motiu del seu viatge a Catalunya han demanat de venir-nos a visitar.

Als assistents se’ls ha recordat que el dissabte 18 de març es farà l’excursió a la Resclosa del Cairat i can Tobella, passant per l’antic balneari de la Puda i que el dimarts 4 d’abril es farà el Fòrum obert sobre el 25è aniversari de Terrassa com a sub-seu olímpica i que ja es poden reservar les places, tot demanant que els socis vinguin acompanyats de las seva parella i convidin a amics o familiars.

El Joan Cadafalch, com a president, ha lliurat al Mario Ferrer un llibre de Terrassa com a record de la seva visita i als membres del Club Rotary dels EEUU uns banderins i un llibre de les riuades.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: