Enviat per: SRC | 24 Abril, 2017

Una volta complerta a la Mola


Comencem l’excursió a l’aparcament dels dipòsits per agafar la pujada del camí dels monjos. Pugem fins al pla dels escorpins i desprès continuem a munt fins a la zona del pi del vent on trobem el senyal que indica el començament del camí de la Font Soleia. Aquí el camí permet observar grans vistes de la zona de la vall del riu Ripoll amb la Castellassa de Can Torres i el Bolet com a elements principals. Continuem per un camí planer fins a la Font Soleia que fa goig de veure-la rajar. Una mica més endavant i sota una balma solejada parem a esmorzar. Desprès continuem fins a giravoltar cap a una zona més ombrívola on trobem un seguit de balmes i un degotall amb una petita bassa.

Més endavant el camí es bifurca, un baixa sobtadament i l’altre puja per un torrent. Agafem el que puja uns 30 metres fins que trobem un senyal del Parc que indica la direcció cap a la canal de Santa Agnès. Agafem aquest camí planer a ma dreta i més endavant travessem la canal Freda per després enfilar-nos fins a un collet assolellat des del que veiem ja a prop la figura del Morral del Drac. Seguim pel camí que ens queda més a la dreta i ens porta a l’inici de la Canal de Sant Agnés que pugem fort fins al coll del Morral del Drac.

Visitem la Cova del Drac i baixem pel camí que queda just davant del que em pujat i que baixa per la Canal de l’Abella. Més endavant ens trobem amb l’avenc de la Canal de l’Abella i amb un antic forn de calç que deuria servir antigament per les obres del monestir de la Mola.

Seguim baixant fins que la canal gira a mà esquerra i es fa planera i finalment enllaça amb un camí més ample en direcció a can Pobla. Aquí gaudim de boniques vistes de Castellsapera i Montserrat. Trobem trencalls a mà dreta que indiquen la direcció a can Robert fins que trobem una bifurcació. A l’esquerra arribaríem a la part alta de can Pobla però nosaltres agafem el de la dreta que planejant per uns bonics prats de farigola florida ens porta a enllaçar amb la pista que puja de can Robert (si ens girem i mirem enlaire gaudirem d’una gran vista del Cingle dels Cavalls). La seguim en direcció a can Pobla fins que trobem un camí ample i planer a la nostra dreta que seguim. El camí gira a ma dreta en un indret conegut com a Revolt Nou i on trobem un trencall que no agafem a l’esquerra i que ens portaria cap a la Mola. Seguim fins travessar la Canal de la Noguera i continuem pel camí planer que més endavant i a mà dreta ens permet observar la formació rocosa del Cap de Faraó. Aquí baixen alguns corriols a ma dreta que no agafem i seguim planers fins a trobar un camí més ample i sense pujar ni baixar continuem fins que trobem una indicació que diu Cavall Bernat. A partir d’aquí el camí baixa per una mena de canal i finalment sortir al costat mateix del Cavall Bernat, tot admirant a l’altra banda la roca del Cap de Mort. Baixem fins a la zona asfaltada i continuem per la pista que trobem a ma esquerra fins arribar a l’aparcament on havíem deixat els vehicles.

Hem fet prop de 9 quilometres amb unes 4 hores en total i hem gaudit d’una volta sencera a la Mola que permet unes vistes increïblement boniques.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: