Enviat per: SRC | 18 Setembre, 2017

Excursió de can Font de Gaià a Can Guitard de la Muntanya del Rotary Terrassa


Iniciem l’excursió a la llera de la riera de Gaià i que s’hi accedeix pel primer trencall a mà esquerra que es troba a la carretera de Terrassa a Rellinars i en el que hi ha un cartell que indica la Masia del Abuelo.

Seguim la llera de la riera en direcció nord i gaudim d’un caminet que passa per sota d’un bosquet d’eucaliptus. Aviat trobem que el camí gira a mà esquerra enfilant-se per un bosc d’alzines i pins amb unes malmeses escaletes fetes amb troncs fins que arribem a enllaçar amb una ample pista que agafem a mà dreta i que ja no deixarem.

El camí és fàcil de fer i en la seva primera part puja una mica fins que arriba a un punt o comença a baixar suaument. Passem un trencall a mà esquerra que després agafarem al tornar i més endavant ens trobem amb les restes d’una paret a mà dreta i que són d’una caseta que servia per el manteniment de la pressa del Pantà de la Xuriguera. Al costat de les runes si ens fixem bé podrem veure a l’altre banda del torrent les restes del mur de la pressa que es va esfondrà l’any 1944 (fixeu-vos amb uns eucaliptus que marquen el lloc exacte).

Continuem força estona per la pista sense agafar cap trencall i després d’un gir a la dreta si estem atents a la nostra esquerra podrem trobar mig emboscat un caminet que ens porta en poques passes a l’inici del túnel de la Xuriguera i que travessa un turó. El túnel és fàcil de fer ja que en tot moment es veu la llum de la sortida i el seu terra és ben pla. Un cop a l’altra banda el camí ja baixa cap a un encreuament on veurem un encadenat. El travessem i girem per la primera pista que trobem a mà dreta i que primer ens porat a la font de can Guitard a l’esquerra i que normalment no raja i un xic més endavant trobem una mena d’esplanada amb una gran paret que li serveix de tancament i que possiblement era feta servir per usos agrícoles de la masia ja propera. En la següent corba del camí podem observar un mur de pedra en forma arrodonida i que és la del pou de glaç de can Guitard.

Poc després veiem la Masia de can Guitard de la Muntanya i el seu portal d’entrada. A la masia hi fem parada per esmorzar i després de visitar la seva curiosa llar de foc i admirar els restes del seu malmès rellotge de sol refem el camí de tornada fins al restes del mur del pantà de la Xuriguera. D’aquí seguim un xic endavant per trobar un trencall a mà dreta que puja i que seguim fins a trobar un encreuament de pistes. Agafem la pista que queda més a l’esquerra i que baixa cap a un nou encreuament on agafem l’opció de la nostra dreta. De nou un encreuament ara ja a tocar dels camps d’oliveres de can Font de Gaià i on agafem la pista que trobem a la nostra esquerra i que baixa fina a trobar la riera de Gaià.

Aquí seguim la llera a la nostra esquerra fins arribar al punt on havíem deixat els vehicles. Mapa: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16137466

Us deixem una breu explicació del que podem visitar en aquesta sortida: El pantà de la Xuriguera

Al final us mostrem les fotos d’unes rapinyaires que vàrem trobar al començáment de l’excursió: un esparver americà, un falcó pelegrí i un azor.

   


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: