Enviat per: SRC | 21 Març, 2018

Excursió als pantans de les Refardes i les Solanes


Hem sortit de Matadepera acompanyats per dues amigues del Rotary Club de Sant Cugat per la carretera de Talamanca, tot passant el coll d’estenalles per baixar en direcció a Talamanca fins al quilòmetre 19,1, on hem agafat el trencall que trobem a mà dreta i que ens porta per una pista de terra fins a la Masia de La Vall.

Hem seguit per la pista que passa pel costat de la casa i que és prou ample i en bon estat fins que hem arribat al coll conegut com a Creu Gener on hem deixat els vehicles.

Aquí hem començat l’excursió a peu ara baixant per la mateixa pista fins que hem arribat a una zona planera al costat del Torrent de la font del Jueu. Sense deixar la pista hem arribat a una bifurcació al costat d’un gran camp de conreu i que després agafarem per continuar la ruta.

Nosaltres hem seguit recte deixant el camp de conreu a la nostra esquerra fins que de nou trobem una bifurcació. En aquest punt hem d’observar un corriol a mà dreta que en poques passes ens porta al mur del pantà de les Refardes.

A la vorera del camí ens hem parat a esmorzar tot aprofitant el solet que hi feia. Destaquem una mena de coca anomenada Belgues amb la que el Joaquim i la seva muller ens han obsequiat. Ara hem desfet el camí de la pista fins a trobar l’anterior bifurcació que ara hem prés a mà esquerra, tot travessant el torrent que portava força aigua.

Un cop a l’altra banda hem agafat el camí que quedava més a la dreta i què, tot i ser ample, està ple de plantes que poc a poc se l’estant menjant. El camí no és gens perdedor i et porta fins al mur del pantà de les Solanes que és força més gran que l’anterior.

Aquí hem passat per sobre el mur de contenció que és prou ample i esta protegit per baranes de ferro per travessar fins a l’altra riba on hem trobat un caminet que puja cap a la masia de Les Solanes. Tant la masia com els camps que la rodegen estan molt ben arreglats. Nosaltres ens hem desviat a l’esquerra de la masia per rodejar-la i anar a cercar una pista que permet arribar-hi amb cotxe. Aquí hem observat que la pista va una pronunciada corba que nosaltres ens l’hem saltada fent una mica de camp a través fins a retrobar la pista en direcció a Mura.

Aquesta pista ens ha portat de nou a la bifurcació indicada abans i d’aquí hem agafat de nou la pista que havíem baixat al principi de l’excursió per ara pujar-la fins a Creu Gener, on havíem deixat els vehicles per retornar a casa. De tornada indicar que ens aturat a la masia de la Vall per visitar la font de Montserrat i la bassa de la casa que cada vegada presenta un estat més ruinós.

         


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: