Enviat per: SRC | 11 Abril, 2018

Rotary Terrassa lliura 2500 € per la creació d’una potabilitzadora a la Índia a la FVF:


En els decurs d’una de les reunions del Rotary Club de Terrassa on s’ha convidat als representants de la Fundació Vicente Ferrer de Barcelona i Terrassa s’ha lliurat un taló de 2500 euros per ajudar a la construcció d’una planta potabilitzadora que permeti l’accés a l’aigua a una comunitat de més de 4000 persones.

L’acte ha començat recordant que el dia 6 d’abril es va commemorar el 75è aniversari de la publicació del llibre El Petit Príncep i a més de la lectura d’un dels seus capítols s’ha recordat el monument que el club va inaugurar l’any 2012 a Terrassa, fent esment a una de les freses que s’hi va gravar: “només s’hi veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls”.

Entre d’altres temes s’ha informat que ja s’ha posat en marxa el procés per rebre candidatures al Premi Joves x Terrassa 2018 que aquest any veu augmentat el Premi fins als 5000 € gràcies al patrocini de CaixaBank.

En el decurs de la vetllada s’ha passat un vídeo amb un recull fotogràfic del viatge a la Índia fent especial atenció als dies passats amb la Fundació Vicente Ferrer a Anantapur. Les explicacions les ha anat comentant el Josep Munné i el vídeo el podeu visualitzar aquí:

Del que ha explicat destaquem que el viatge va ser un autèntic xoc de contrastos on a cada revolt els esperava una sorpresa, ja fos per la diversitat del país i de la seva gent com per les seves costums i maneres de viure i comportar-se. Cal tenir en compte que la Índia és el país del món amb un índex de pobresa extrema més alt.

S’ha destacat que era impressionant les rebudes que els van dispensar en els pobles que van visitar, ja que tots els seus habitants els sortien a rebre amb música i collarets de flors.

També s’ha fet esment a la transformació de la zona on la Fundació Vicente Ferrer ha desenvolupat la seva tasca en els darrers anys, ja que d’una zona desèrtica n’han fet un lloc on ara s’hi pot viure, gracies en part als més de 9 milions d’arbres que hi ha replantat i a les infraestructures socials i sanitàries que s’hi ha construït.

Posteriorment s’ha donat la paraula a la Aida Maia, com a Representant de la Fundació Vicente Ferrer a Barcelona, que ha començat la seva presentació amb un vídeo que podeu visualitzar a:  https://www.fundacionvicenteferrer.org/memoria/

Algunes dades: en el darrer any s’ha intervingut en 3662 aldees, diàriament s’atenen més de 2.700 persones en els centres hospitalaris de la Fundació, s’han tractat més de 75000 persones afectades amb malalties infeccioses, s’han becat més de 3500 estudiants per accedir a la universitat, i un llarg etc.

El vídeo deixa palès el que la Fundació ha aconseguit en aquest darrer exercici i és increïble de veure com pas a pas i fent co-partícips a les persones es pot aconseguir transformar i desenvolupar una comunitat, tant en la part personal com en la social. L’Aida ha insistit en explicar que tot el que s’ha fet i es fa és sempre d’acord amb les comunitats, de manera que tot es decideix amb coresponsabilitat i cercant sempre la col·laboració i la implicació de tothom.

Un altre aspecte que ha destacat és el procés d’empoderament que s’ha dut a terme amb les dones ja sigui donant-les-hi protagonisme, ajudant-les trobar feina o procurar el seu propi desenvolupament personal.

També ha parlat de la importància de l’aigua en una zona en que aquest bé és molt escàs i, en aquest sentit, ha explicat que l’ajuda del Rotary Terrassa anirà destinat a la construcció d’una potabilitzadora que donarà 9000 litres d’aigua diaris i que permetrà abastir a més de 4000 persones, tot indicant que l’accés a aquesta aigua no serà gratis sinó que es cobrarà una petita quantitat simbòlica per ajudar a donar valor a aquesta necessitat i que tot el procés serà gestionat per la mateixa comunitat.

Al final s’ha presentat a la Marta Marrugat com a nova representant de la Fundació Vicente Ferrer a Terrassa, que ha explicat que si bé ella fa molt poc que s’hi ha incorporat espera poder continuar la important tasca que els anteriors representants havien dut a terme durant tants anys a la nostra ciutat.

Finalitzats els parlament el President de l’entitat Josep Munné amb la presencia del Tresorer, Sebastià Codina han lliurat un taló de 2500 € a les representants de la Fundació Vicente Ferrer per tal d’ajudar en la construcció d’una planta potabilitzadora a la Índia, tot recordant als assistents que aquesta quantitat correspon a la recapta solidaria que es va fer en el sopar de Nadal més la quantitat recaptada en el concert del 25è aniversari del Club.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: