Enviat per: SRC | 11 Juny, 2018

Excursió per descobrir la Corona de la Reina:


Un grup de Rotaris de Terrassa i Sant Cugat hem fet una excursió per cercar la flor de la planta endèmica de Sant Llorenç a nomenada “Corona de la Reina“.

Hem començat deixant els vehicles a l’aparcament dels dipòsits camí dels Monjos i ens hem enfilat pel camí que surt a mà dreta del camí dels monjos i qu en el seu inici planeja en direcció a la zona dels Plecs del Llibre. Aviat trobem un trencall a mà esquerra que s’enfila i puja dret per entre pedrissos i zones arbrades fins arribar al coll del Gurugú.

Aquí cal seguir en direcció nord per un camí planer que ens porta al Mal Pas de la Castellassa. Seguim endavant pel mateix camí fins arribar a la mateixa Castellassa de can Torres on hem parat per esmorzar.

Un cop tips hem cercat un camí que surt a mà dreta si el mirem com si tornéssim enrere i que s’endinsa per una zona de bosc molt ombrívol, tot travessant una canal. Més endavant el camí giravolta i permet una excel·lent vista de la Castellassa lateral. A pocs metres ens trobem a mà esquerra la roca del Bolet que és una agulla de pedra que té aquesta estranya forma. Si ens fixem en la seva base podrem observar ja les plantes de la Corona de la Reina florides.

Un cop fetes les fotos seguim pel mateix camí (camí de les Maringes) fins que trobem, a mà esquerra la senyal de pujada d’una canal. És la Canal Gentil que permet una fàcil pujada tot i que sense cap descans fins que quasi al final es desvia a l’esquerra per enfilar-se fins la carena.

A la carena trobem un camí que ara agafem a la nostra esquerra com si tornéssim enrere i ens dirigim cap al mirador de la Castellassa. Cal no agafar cap trencall que trobem a mà dreta i que ens portaria a unes canals que pugen molt dretes. Un cop al mirador podem gaudir de la vista o cercar en direcció nord noves plantes florides.

Un cop vist tornem enrere pel mateix camí de la carena fins que aquest s’enfila una mica i es troba amb el camí de la Senyora que agafem a mà esquerra en direcció Sud. El camí planer ens porta a enllaçar amb el camí dels Monjos que baixem en direcció a la zona on havíem deixat els vehicles per donar per finalitzada una caminada d’uns 6 quilometres amb un desnivell d’uns 300 metres.

     


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: