Enviat per: SRC | 30 Mai, 2019

Entrevista al historiador Josep Fontana i Lázaro al Rotary Terrassa


En el decurs d’un sopar al Hotel Don Candido, el Rotary Club de Terrassa ha visualitzat una entrevista dels matins de TV3 al historiador Josep Fontana i Lázaro titulada: “No han entès ni après mai a viure amb aquesta diversitat cultural”.

L’entrevista li van fer el 24 d’octubre de 2014 a l’historiador Josep Fontana poc després de publicar el llibre “La formació d’una identitat, una història de Catalunya”, que es remunta al segle VIII i va fins a l’actualitat per esbrinar d’on ve el fort sentiment d’identitat del poble català i creiem que pot servir de reflexió amb la situació actual que viu Catalunya 5 anys després.

En l’entrevista Fontana explica que “hi ha exemples que demostren que el destí d’Espanya és anar sol amb la seva veritat absoluta” i que sembla que “s’ha mantingut la incapacitat d’entendre que es pugui conviure amb un altre.” En aquest sentit, l’historiador apunta que “no han entès ni après mai a viure amb aquesta diversitat cultural”.

Fontana va néixer el 20 de novembre de 1931 a la ciutat de Barcelona. Va estudiar Filosofia i lletres i es va especialitzar en Història a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar el 1956. Posteriorment es va doctorar a la mateixa universitat el 1970. Fundador, i durant deu anys, director de l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives pertanyent a la Universitat Pompeu Fabra, va ser així mateix professor universitari de la Universitat de Barcelona, la Universitat de València i la Universitat de Liverpool.

L’any 2006 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi i el 2007 amb el primer Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística concedit per la Generalitat de Catalunya.

Va morir el 28 agost de 2018 als 86 anys.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: