Enviat per: SRC | 30 Abril, 2020

Ens ha deixat el bon amic Don EDI (Eduard Torres)


El dibuixant i humorista Don EDI (Eduard Torres i Crusat) ens ha deixat a l’edat de 76 anys i el Rotary Club de Terrassa, amb el que mantenia una bona relació d’amistat li vol retre un petit homenatge tot recordant la darrera visita que ens va fer el 24 de febrer de 2015 per parlar de l’humor.

Eduard Torres, que va canviar l’any 2013 el nom de Sr. EDI per el de Don EDI, va néixer a Terrassa l’any 1944 i es va dedicar durant més de 48 anys a fer caricatures i acudits. El 7 de setembre de 1972 el Diari de Terrassa va publicar el seus dos primers acudits i des de llavors no ho va deixar de fer mai.

L’EDI no només va fer acudits gràfics ja que a ell li agradava l’humor en tots els àmbits i en aquest sentit també han estat famosos els seus acudits sobre paraules, a l’estil que feia l’entranyable Coll. Per exemple: ANESTESIA, significa la filla petita del Zar Romanov dormida, o un “CALCULO RENAL” que significa comptar els rens que hi ha a Lapònia. I tampoc us perdeu la cuina de L’EDIÑANO que explica amb humor els ingredients d’una recepta. com les “SARDANES DE SANTURCE” o la “CARN ESTAFADA”.

En la seva visita al club ens va comentar que els acudits fan gracia quan no toques el tema que a tu t’afecta i que abans els tenia de passar per censura, però a ell no n’hi van censurar mai cap, tot i que no et podies posar ni amb l’exercit, el rei o l’església.

En la celebració del 25è aniversari del Club va fer una caricatura de tots els socis i llurs parelles i una d’especial referent al canvi de president que aquí us deixem (podeu mirar d’esbrinar qui són els dos que hi surten).

Et recordarem amic, D.E.P.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: