Enviat per: SRC | 21 Mai, 2021

Presentació del programa Curiosos al Rotary Terrassa


presentació programa curiosos rotary

El Sr Joan Castelló, president del Rotary Club de Terrassa va donar la benvinguda als assistents virtuals  i va explicar que la xerrada serà impartida per el Sr Domènech Ferran i el periodista Sr Oriol Carreras i que porta per títol Curiosos i que espera que serveixi com un tastet del programa que amb el mateix títol tenen els dos ponents a la Televisió local de Terrassa i que aquest any tindrà continuïtat amb una segona temporada.

El Sr Domènech Ferran va començar fent una introducció de la visualització de la projecció sobre l’Antiga Caixa de Terrassa, que inclou la visita dels dos ponents al primer edifici i seu central de la Caixa de Terrassa durant molts anys, al carrer de la Rutlla. Podeu tornar a visualitzar el programa a https://www.youtube.com/watch?v=KpbDlhacZgs

El Sr. Oriol Carreras va explicar que el programa Curiosos va néixer arrel d’un programa diari que ell feia a Canal Terrassa titulat Som aquí i que es va allargar durant 6 temporades i en el que fa uns 15 anys hi va entrar com a col·laborador en Domènec Ferran tot explicant llocs insòlits de la ciutat.

L’any passat ja abans de la pandèmia, l’Oriol havia proposat al Domènec fer conjuntament el programa Curiosos però la pandèmia va dificultar el seu inici degut a la no conveniència d’entrar a les cases per fer les gravacions. Finalment entre octubre i novembre de 2020 es van gravar els 6 capítols de la primera temporada: l’edifici de l’Escola Pia, (2 capítols), Masia de Can Anglada, Parròquia de Sant Cristòfol, Antiga Caixa de Terrassa, i casa de Pasqual Sala.

L’objectiu del programa Curiosos és barrejar l’entreteniment i la diversió amb el coneixement cultural de llocs de la ciutat alguns aspectes dels quals són poc coneguts.

L’Oriol va comentar la riquesa de coneixement i l’excel·lent treball que hi fa en Domènech i ell  li respon que s’han unit dos persones curioses, que busquen ensenyar el patrimoni terrassenc de manera diferent i això dona opció a mostrar molts matisos dels temes triats. Explica que en la tria dels llocs a tractar als capítols es busca que quedi reflectida tota la tipologia del patrimoni local doncs Terrassa té molt per ensenyar.

Els dos autors comenten que els vídeos del programa tenen més de 400 visualitzacions a YouTube i això els satisfà.

La segona projecció que es va fer va ser la de la “ Casa de Pasqual Sala”, i consistia en la visita dels dos ponents a la casa de l’industrial tèxtil Pascual Sala ubicada al carrer Sant Quirze número 40, construïda el 1877 pel mestre d’obres Sr Jeroni Granell i que encara és l’habitatge de la família.

Podeu tornar a visualitzar el programa a:

https://www.youtube.com/watch?v=93i_GTvRn8g&list=PLGcovD6M62jzM-8Ths0Gxxo3ar6xdYFtA&index=2

Finalitza la presentació el Sr Joan Castelló que agraeix als Srs. Ferran i Carreras les seves explicacions i dona les gràcies a tothom per la seva assistència.

La presentació del Programa Curiosos va tenir lloc el 27 d’abril de 2021.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: