Enviat per: SRC | 9 Mai, 2022

Conferència de Ramon Alfonso sobre Criptomonedes


En el decurs d’un sopar al Rotary Club de Terrassa es va donar una conferència sobre Criptomonedes a càrrec de Sr. Ramon Alfonso, llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona i MBA per la Universitat Ramon Llull,  és soci director a Norz Patrimonia EAF i ha dedicat la seva vida professional a les finances, en especial a l’anàlisi d’inversions i la valoració d’empreses, amb un fort component internacional. Des de 1995 compagina l’activitat professional amb l’acadèmica i com a conferenciant. És col·laborador acadèmic al departament de finances d’ESADE des de 1996. Així mateix també col·labora impartint cursos I seminaris sobre inversions I anàlisi d’empreses a diverses escoles de negocis.

Com a introducció en el tema comença el Sr. Joan Marinel·lo, soci de Norz Patrimonia, i explicant l’origen de l’empresa fundada per persones procedents del sector bancari i que es dedica a l’assessorament financer i d’inversions.

A continuació cedeix la paraula al Sr. Ramon Alfonso que inicia la conferencia explicitant que el motiu de la mateixa és entendre el món de les criptomònades.

Explica que les criptomònades es van crear l’any 1009, que és una moneda digital protegida per criptografia i que actualment hi ha més de 3900 criptomonedes emeses al mercat. La primera criptomoneda emesa el 2009 va ser el Bitcoin i que el mercat de les criptomonedes està  fora de control de qualsevol banc o govern.

Es tracta d’una tecnologia informàtica i matemàtica que usa la tecnologia Blockchain que és un llibre de comptabilitat públic que registra les transaccions digitalment.

Segons indica que les seves característiques principals és que són un sistema de pagament encara no generalitzat, un refugi de valor, tenen l’anonimat dels seus propietaris (privacitat), poden arribar a ser amb el temps  monedes estables com a possibles substitutes de les monedes fortes actuals, són “l’or digital” i les seves aplicacions estan descentralitzades.

Presenten un seguit de riscos que anomena com a risc de bombolla, de seguretat, de volatilitat, de liquidesa, de desaparició, fiscal i de regulació.

Desprès va parlar del mercats de criptomònades que hi ha en tot el món i dels tipus principals de criptomònades, de les que va destacar el Bitcoin i l’Ethereum.

La xerrada va finalitzar amb un interessant col·loqui entre els assistents i el conferenciant que en agraïment se li va fer obsequi d’un llibre sobre les Matinals a Sant Llorenç del Munt.

El conferenciant va ser presentat pel soci Baltasar Pineda.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: