Enviat per: SRC | 8 Juny, 2022

Conferència de la Mariona Vigués sobre “La Grip de 1918 a Terrassa”  al Rotary Terrassa


DSC_1296La conferència va començar amb la presentació per part de la presidenta del Rotary Terrassa, la Mireia Serra de la sòcia Mariona Vigués que va donar una conferència titulada “La Grip de 1918 a Terrassa. La gestió política i sanitària de la pandèmia”.

La Mariona Vigués va començar agraint la presentació a la Presidenta així com la presencia dels assistents i va explicar el context internacional de l’època, amb la Primera Guerra Mundial i  la situació econòmica i política de la ciutat de Terrassa en aquells anys. Seguidament va comentar els orígens de la pandèmia de la Grip als EEUU, la seva arribada a Europa i les característiques de la malaltia.

Va continuar explicant els primers casos a Terrassa i la incidència relativament poc greu de la pandèmia a la ciutat, degut en bona part a l’estructura sanitària que tenia Terrassa des del segle XIX.

Dades extretes dels informes anuals de l’estat sanitari, l’hospital de Sant Llàtzer, el Centre Mèdic, la Casa de Socors, els metges de districte, les mesures aplicades a les escoles, el laboratori Químic Municipal, el projecte del Parc de Desinfecció, etc.

Posteriorment va exposar les mesures sanitàries decretades per les autoritats locals i de la Mancomunitat, així com la decisió presa per l’alcalde Emili Soler i Anglada de fer una recapta popular per tal d’aconseguir els diners que el pressupost municipal no tenia, per poder fer front a les necessitats sanitàries, benèfiques i higièniques degudes a la pandèmia. Justament, per a gestionar els diners obtinguts, es va crear la Junta Administrativa de Sanitat.

La Sra. Vigués va finalitzar la seva conferència detallant les mesures preses per la Junta Administrativa així com el destí dels diners recaptats i la situació derivada al final de la pandèmia.

Finalitzada la seva conferència es va obrir un interessant col·loqui entre els assistents i, com a tancament, se li va fer obsequi d’un ram de flors.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: