Enviat per: SRC | 24 Octubre, 2022

El Rotary Terrassa celebra el dia mundial de la lluita contra la Polio


Des del Rotary de Terrassa, com a entitat que porta anys lluitant per erradicar la polio al món conjuntament amb la resta de clubs rotaris, informa que malgrat la polio semblava erradicada en casi tot el món, aquest any 2022 ha reaparegut.

Fins aquest any només quedaven dos països en que el poliovirus salvatge continuava latent. Un d’ells era el Pakistan, però feia més d’un any que no presentava casos, i l’altre era l’Afganistan que només n’havia notificat 4 casos.

Però aquest any tot ha canviat, al febrer Malawi va anunciar el primer cas en 30 anys, una nena de 3 anys que es va infectar amb el poliovirus del Pakistan. I al mateix Pakistan ja ha informat de 14 casos. A Moçambique s’han detectat 5 casos. Israel també ha anunciat el seu primer cas des del 1988. A Anglaterra s’ha detectat el virus en aigües residuals i a Nova York s’ha detectat un cas en un adult. A Espanya no s’ha detectat cap cas i el darrer va ser el d’una nena que va arribar amb el virus procedent del Senegal l’any 2021.

Per Rotary International i la Fundació Bill y Melinda Gates la erradicació és un objectivo inflexible. El virus ha de desaparèixer de tots els països del món ja que és l’única garantia de que no torni a infectar a ningú. La poliomielitis és altament contagiosa i a vegades mortal, afecta el sistema nerviós i pot causar paràlisis en qüestió d’hores. Fins i tot els que es recuperen poden recaure i emmalaltí greument anys després.

Cal recordar que si no fem l’esforç d’erradicar-ho els països lliures de polio no podran estar lliures del risc de patir casos de polio. Cal pensar que el virus està sempre “a un viatge en avió”.

El desig del Rotary Club de Terrassa en el dia mundial de la lluita contra la Polio (el 24 d’octubre) és que “l’esforç que s’ha fet fins ara no decaigui i entre tots puguem per fi vèncer aquesta cruel malaltia i que aquest ensurt no vagi a més i puguem per fi dir que la polio la tenim erradicada”.

excursions-rotary


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: