Enviat per: SRC | 3 Març, 2023

Presentació del projecte SuperBox de la Vall d’Hebron al Rotary Terrassa


els representanyts de la vall d'Hebron al Rotary 2El metge de la Vall d’Hebron Pablo Velasco Puyo, i la cap de treball Social també de la Vall d’Hebron, Eunice Blanco Vázquez han estat convidats per Rotary Terrassa per parlar d’un projecte que, sortosament, ja és una realitat  les Superbox, «unes caixes amb il·lustracions personalitzades per cobrir els sèrums i les quimioteràpies dels infants”

El doctor Pablo Velasco es pediatre al departament d’Oncologia Pediàtrica i Hematologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron des de 2012. La seva activitat mèdica i de recerca es centra principalment en la malaltia de cèl·lules falciformes i la leucèmia limfoblàstica aguda pediàtrica.

El doctor Velasco és també professor associat a la Facultat de Medicina de l’UAB i ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals. Es membre dels grups científics del seu àmbit de recerca més importants a nivell nacional i internacionals. Actualment coordina amb altres companys, el registre espanyol de COVID i càncer pediàtric, el registre europeu ERN Eurobloodnet de COVID en eritropatologies, el grup de treball d’hematologia pediàtrica de la Societat Catalana de Pediatria, la xarxa espanyola de recaigudes en leucèmia aguda, la simulació in situ d’urgències oncohematològiques i el projecte SUPERBOX.

La coordinadora i experta en Treball Social Eunice Blanco Vázquez, és la coordinadora de Treball Social de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i actualment també és professora associada a la Universitat de Barcelona. Ha estat docent també a la Universitat de Vic, al curs de Bioètica de la Vall d’Hebron, a la facultat de Medicina de Bata a la Guinea Equatorial i als metges residents de pediatria també de Vall d’Hebron.

En la seva presentació han destacat que amb el projecte Super Box volen transformar l’experiència dels infants en el tractament que han de rebre a l’hospital, i el seu desig és que aquesta sigui més amable i que es sentin més en casa.

El objectius que s’assoleixen amb la Super Box són: reduir el nivell d’ansietat i la por del pacient, millorar l’adhesió al tractament, disminuir el temps d’ingrés, procurar un ambient més humà i amable, facilitar la comunicació amb el pacient i situar l’hospital com un centre preocupat per el benestar psicoemocional dels pacients.

20230228_225407En el projecte han aconseguit la col·laboració d’artistes i famosos que han cedit il·lustracions i fotografies per a decorar les cobertures, tals com : Mr. Wonderful, Chispum, Ignasi Blanch o Pilarín Bayes, entre molts d’altres.

El doctor Velasco ha destacat que la cobertura personalitzable per a les bosses de sèrum, transfusions i tractaments permet que el pacient pugui triar cada dia una imatge diferent, segons sigui el seu estat d’ànim i això permet incloure’l en la presa de decisions, millorant la humanització dels tractaments i facilitant la seva estància a l’hospital”.

L’Eunice ha afegit que “el fet de poder triar cada dia una imatge fomenta l’expressió de les emocions, empodera al pacient, afavoreix la relació amb la infermera, proporciona un entorn més agradable i redueix langoixa i la por”.

Actualment estan regalant les SuperBox als pacients de la Vall d’Hebrón i la seva il·lusió és que aquest projecte pugui arribar a tots els hospitals, tant nacionals com internacionals.

Al final de la presentació la presidenta del Rotary Terrassa Sra. Nuri Escudé els ha agraït la seva presentació amb l’obsequi d’uns llibres sobre la història de Terrassa.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: